Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΚΛΕΨΑΝ ΦΟΡΤΗΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΛΩΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ... ΤΟ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ

Οι δράστες φόρτωσαν καλώδια χαλκού συνολικού βάρους 1.000 κιλών σε κλεμμένο φορτηγό και αφού τα ξεφόρτωσαν το... επέστρεψαν.

Δέκα περιπτώσεις κλοπής που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα Μαρτίου 2020 – Ιουνίου 2021 εξιχνίασαν αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η κλοπή ενός φορτηγού στο οποίο οι δράστες φόρτωσαν καλώδια χαλκού συνολικού βάρους 1.000 κιλών και αφού τα ξεφόρτωσαν το... επέστρεψαν.

Ειδικότερα, κατά το τελευταίο 24ωρο:

  • αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού-Ευόσμου εξιχνίασαν πέντε περιπτώσεις κλοπών, που έλαβαν χώρα στην περιοχή αρμοδιότητάς τους και αφορούν σε διαρρήξεις αυτοκινήτων, κλοπή ποδηλάτου, κλοπή πορτοφολιού και κλοπή από οικία με δράστιδα οικιακή βοηθό.
  • αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου-Αναλήψεως σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων ως δράστες περιπτώσεων κλοπών πορτοφολιών και κλοπής από οικία, κατά περίπτωση.
  • αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά εξιχνίασαν κλοπή φορτηγού από αύλειο χώρο εταιρείας στην περιοχή της Ευκαρπίας, στο οποίο οι δράστες φόρτωσαν καλώδια χαλκού συνολικού βάρους 1.000 κιλών. Συγκεκριμένα, συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου 32χρονη ημεδαπή, στην οικία της οποίας, στην περιοχή των Διαβατών, εντοπίσθηκαν τα καλώδια. Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία και σε βάρος του 39χρονου συζύγου της, ο οποίος μαζί με συνεργούς του προέβη στην έκνομη ενέργεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δράστες αφού ξεφόρτωσαν τα κλοπιμαία στην προαναφερόμενη οικία, επέστρεψαν το φορτηγό στο χώρο της επιχείρησης, απ’ όπου το αφαίρεσαν.

Σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος 12 συνολικά ατόμων, οι οποίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ