Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε η ληστεία με το... σημείωμα σε τράπεζα της Καλαμαριάς

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 51χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε πρωινές ώρες χθες στην Καλαμαριά και συνελήφθη για απείθεια.

Στην εξιχνίαση ένοπλης ληστείας που έλαβε χώρα σε τραπεζικό υποκατάστημα της Καλαμαριάς τον Αύγουστο 2021 προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης 51χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε πρωινές ώρες χθες στην Καλαμαριά και συνελήφθη για απείθεια, καθώς κινούμενος πεζός, δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης αστυνομικών για έλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 51χρονος άντρας, φορώντας ιατρική μάσκα, εισήλθε σε τραπεζικό υποκατάστημα στην περιοχή της Καλαμαριάς και με την απειλή πιστολιού, αφού επέδειξε σημείωμα σε υπάλληλο του ταμείου γνωστοποιώντας με τον τρόπο αυτό ότι πρόκειται για ληστεία, απέσπασε το χρηματικό ποσό των (7.220) ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη υπόδυσης που χρησιμοποίησε κατά τη διάπραξη της ληστείας.

Η εξιχνίαση πραγματοποιήθηκε, μετά από έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με την επιστημονική ανάλυση και αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.