Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Φυτεύτηκαν οι εξωτικές τζακαράντες στην πλατεία Ναυαρίνου

Κλιμάκιο του δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με καθηγήτρια του ΑΠΘ που είχε την ιδέα και έτρεξε την πρωτοβουλία, φύτεψαν σήμερα τα εξωτικά δέντρα.

Φυτεύτηκαν σήμερα το πρωί στην πλατεία Ναυαρίνου οι τρεις εξωτικές τζακαράντες, θέμα που είχε αναδείξει η Voria.gr, με την προσδοκία να ευδοκιμήσουν στο κλίμα της Θεσσαλονίκης και να ομορφύνουν την περιοχή.

Την είδηση γνωστοποίησε στον λογαριασμό της στο Facebook η καθηγήτρια στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, Σοφία Καϊτατζή - Γουίτλοκ, η οποία είχε την αρχική ιδέα και έτρεξε την πρωτοβουλία.

Θεσσαλονίκη: Εξωτικές τζακαράντες θα ομορφύνουν την Πλ. Ναυαρίνου

Η δενδροφύτευση καθυστέρησε λόγω των περιορισμών της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο σήμερα το πρωί η κ. Καϊτατζή και υπάλληλοι από το Τμήμα Δενδροφυτεύσεων του δήμου Θεσσαλονίκης φύτεψαν τα εξωτικά δέντρα ύψους περίπου 1,5 μέτρων σε τρία σημεία της πλατείας.



Την φροντίδα των δέντρων θα αναλάβει η ίδια η καθηγήτρια, που διαμένει στην περιοχή, με τη συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου. Μένει πλέον να φανεί εάν οι τζακαράντες θα αντέξουν στο κλίμα της πόλης και θα καταφέρουν να χαρίσουν τη μενεξεδένια τους ομορφιά σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Πηγή φωτογραφίας: Sophia Kaitatzi/Facebook