Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΠΘ: ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΑΓΙΔΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΗ BΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΟΓΩ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΩΝ

Περισσότεροι από 200 φοιτητές πήγαν στη Bιβλιοθήκη να διαβάσουν και εγκλωβίστηκαν λόγω των επεισοδίων - Αρκετοί αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα

Στιγμές χάους επικράτησαν σήμερα το βράδυ έξω από τη Βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίο Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν εντός του campus.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Νέος γύρος επεισοδίων σε Καμάρα και Εγνατία - Προσαγωγές ατόμων (φωτο+vid)

Μετά την πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά της αστυνομικής παρουσίας και για τον τραυματισμό φοιτητή στο ΑΠΘ σήμερα το μεσημέρι, κουκουλοφόροι και αστυνομικοί των ΜΑΤ μπήκαν στο campus του ΑΠΘ, όπου και ξεκίνησε νέος γύρος επεισοδίων.

Οι κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες και απάντησαν με τη ρίψη δακρυγόνων. Τα επεισόδια πραγματοποιήθηκαν μπροστά στη Γεωπονική σχολή και στο Αστεροσκοπείο και στη συνέχεια έφτασαν μπροστά στη Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, όπου βρίσκονταν τόσο εντός του κτηρίου όσο και εκτός δεκάδες φοιτητές, οι οποίοι δέχθηκαν δακρυγόνα.

Όπως περιγράφει στη Voria.gr φοιτητής στο ΑΠΘ, οι στιγμές που επικράτησαν ήταν χαοτικές, με πολλούς φοιτητές να κλαίνε εξαιτίας των χημικών και περισσότεροι από 200 να μένουν παγιδευμένοι εντός της Βιβλιοθήκης. Ο φοιτητής επισήμανε στη Voria.gr πως δεν υπήρξε ενημέρωση ώστε να απομακρυνθούν άμεσα από τη Βιβλιοθήκη και να μη βρεθούν στο... μάτι του κυκλώνα.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο ίδιος, η ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα έγινε τόσο αποπνικτική που οι φοιτητές μπήκαν κατευθείαν μέσα στη Βιβλιοθήκη για να γλυτώσουν από τους καπνούς και έκλεισαν τα παράθυρα. Πολλοί από αυτούς αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον φύλακα της Βιβλιοθήκης.

Λίγο μετά τις 22:00, τουλάχιστον μισή ώρα μετά την εκκίνηση των επεισοδίων, οι κουκουλοφόροι μετακινήθηκαν προς την Καμάρα -όπου ξέσπασε νέος γύρος έντασης-, η ατμόσφαιρα καθάρισε και οι φοιτητές κατάφεραν να αποχωρήσουν.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ