Skip to main content

Φοιτητικοί σύλλογοι θα κάνουν παρέμβαση τη Μ.Τετάρτη σε σούπερ μάρκετ

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, οι σύλλογοι φοιτητών θα βρίσκονται στα καταστήματα, στην έναρξη των βαρδιών και τα διαλείμματα.

Κοντά στους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ, μεταξύ των οποίων είναι και συμφοιτητές τους, στέκονται οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ημέρα δράσης έχει οριστεί από την Ένωση Εμποροϋπαλλήλων στις 15 Απριλίου, με στόχο να προστατευτούν οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ  «ειδικά αυτή την περίοδο κατά την οποία, εν μέσω πανδημίας, παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού, οι εργαζόμενοι τίθενται σε κίνδυνο πολλές φορές χωρίς να τους παρέχονται καν ατομικά μέσα προστασίας, ενώ δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια λόγω της επιδίωξης των μεγαλεμπόρων να κερδοσκοπήσουν», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, οι σύλλογοι φοιτητών θα βρίσκονται στα καταστήματα, στην έναρξη των βαρδιών, στα διαλείμματα.

«Αναδεικνύουμε τα αιτήματα προστασίας, να στηρίζουμε τους συνάδελφους μας στα super market, καταγγέλλουμε τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

φωτογραφία αρχείου