Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νέα διαμαρτυρία των φοιτητών με τη σφυρίχτρα

Περίπου 100 φοιτητές ΣΕΦΑΑ διαμαρτύρονται για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, καταγγέλλοντας εξίσωση των πτυχίων τους με αυτά ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων

Ισοπέδωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων καταγγέλλουν φοιτητές της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του ΑΠΘ πραγματοποιώντας πορεία στη Θεσσαλονίκη.

Περίπου 100 φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους για να διαμαρτυρηθούν για τις διατάξεις του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, το οποίο, όπως λένε, «μας εξισώνει με τα ιδιωτικά ΙΕΚ και σεμιναριακού τύπου εκπαιδεύσεις. Πρέπει να γίνει διαχωρισμός, δεν συγκρίνονται τα τέσσερα χρόνια σπουδών με δύο χρόνια ή λίγους μήνες μαθημάτων».

Οι φοιτητές, με τις σφυρίχτρες στα στόματα, πραγματοποίησαν στη συνέχεια πορεία με κατεύθυνση τον Λευκό Πύργο, διεκδικώντας τα «αυτονόητα επαγγελματικά δικαιώματα του Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και προστατεύοντας την δημόσια υγεία».

Παρόντες στην κινητοποίηση ήταν και μέλη συλλόγων φοιτητών από 10 ακόμη τμήματα του ΑΠΘ.

Σημειώνεται πως τις προηγούμενες ημέρες πανεπιστημιακοί και ολυμπιονίκες κατήγγειλαν την υποβάθμιση των πανεπιστημιακών πτυχίων (δείτε εδώ).