Δευτέρα 10 Μαΐου 2021
x

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οι φοιτητές τονίζουν ότι «το μήνυμα που στέλνεται είναι ηχηρό: η καταστολή δεν θα περάσει. Στα όνειρα των φοιτητών και του λαού δεν χωράει η βία»

Σε φοιτητικό συλλαλητήριο καλούν αύριο στις 13:00 οι φοιτητικοί σύλλογοι στο Άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, για να διαμαρτυρηθούν για τον νέο νόμο για την Ανώτατη Παιδεία.

Οι φοιτητές «κλιμακώνουν τον αγώνα τους για την επιστροφή στις σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας, για την μη εφαρμογή του απαράδεκτου νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Παράλληλα, διαμηνύουν πως «συνεχίζουμε με πλούσια δραστηριότητα μπροστά στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την τοποθέτηση αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ. Ανοίγουμε το πανεπιστήμιο στον λαό, στα εργατικά σωματεία και τη νεολαία αποκλείοντας το από τις δυνάμεις καταστολής και τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης».

Οι φοιτητές τονίζουν ότι «το μήνυμα που στέλνεται είναι ηχηρό: η καταστολή δεν θα περάσει. Στα όνειρα των φοιτητών και του λαού δεν χωράει η βία και η καταστολή».
 
Σημειώνεται ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι αναφέρουν πως συμμετέχουν στον «αποκλεισμό του ΑΠΘ» και τονίζουν ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί και προσυγκέντρωση στην πρυτανεία στις 11:00.
 
Οι φοιτητικοί σύλλογοι που κάνουν το κάλεσμα είναι αυτοί της Γεωπονίας, Νομικής, Πολιτικών Μηχανικών, Χωροταξίας και Ανάπτυξης, Δασολογίας, Πληροφορικής, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Γαλλικού, Φιλολογικού, Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής, Ιατρικής, ΤΕΦΑΑ, Αγγλικού και του ΣΟΦΕΘ.
 
Φωτογραφία αρχείουA+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ