Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση δεν έχει ληφθεί απολύτως κανένα μέτρο για να μπορέσουν οι φοιτητές να επιστρέψουν με ασφάλεια στα αμφιθέατρα.

Σε συλλαλητήριο καλούν σήμερα στις 19.00 στην πλατεία Αγίας Σοφίας μέλη φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα ελλιπή μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό ενόψει του ανοίγματος των σχολών.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση δεν έχει ληφθεί απολύτως κανένα μέτρο για να μπορέσουν οι φοιτητές να επιστρέψουν με ασφάλεια στα αμφιθέατρα.

«Η κυβέρνηση από την πλευρά της το μόνο που κάνει είναι συστάσεις για χρήση μάσκας από τους φοιτητές, έδωσε ένα μηδαμινό κονδύλι που δεν κάλυπτε ούτε τις ελλείψεις που προϋπήρχαν στα πανεπιστήμια –συγκεκριμένα στο ΑΠΘ αντιστοιχούνται 41 νέα μέλη ΔΕΠ(!) – και δεν κάνει κουβέντα για αύξηση της χρηματοδότησης, πρόσληψης επαρκούς διδακτικού προσωπικού, προσωπικού για την καθαριότητα και για μέτρα που θα διασφαλίσουν συνολικά την προστασία της υγείας φοιτητών, καθηγητών, εργαζομένων», αναφερεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα επισημαίνεται πως «η πρυτανεία και οι διοικήσεις από την άλλη, ενισχύουν αυτή την κατάσταση, δεν κάνουν λόγο για τις ανάγκες των πανεπιστημίων ενώ την ίδια ώρα που οι φοιτητές είναι στον αέρα και δεν ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν με το που ανοίξουν τα πανεπιστήμια, συζητάνε για πανεπιστημιακή αστυνομία και αφήνουν νηστικούς φοιτητές, ανοιγοκλείνοντας τη λέσχη. Είναι προκλητικές οι δηλώσεις του πρύτανη στο Foroum της ΔΕΘ-Helexpo για «πανεπιστήμιο που βγήκε πιο δυνατό μετά την πανδημία» και για «δημόσιο πανεπιστήμιο που δεν είναι πανεπιστήμιο παραγωγής κέρδους». Η τηλεκπαίδευση απέτυχε, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία, τα διδακτικά κενά που δημιουργήθηκαν δεν έχουν ακόμη καλυφθεί, οι φοιτητές έβαλαν πάλι το χέρι στην τσέπη για τον απαραίτητο εξοπλισμό, όσοι δεν τα κατάφεραν αποκλείστηκαν από την εκπαιδευτική διαδικασία και τώρα μένουν χωρίς φαγητό για τα κέρδη των εργολάβων».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ