Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Φοιτητικό συλλαλητήριο για τον έναν χρόνο με κλειστές σχολές (φωτο)

«Θέλουμε να γίνουμε ξανά φοιτητές» διαμήνυσαν οι φοιτητές σε κινητοποίηση για τη συμπλήρωση ενός χρόνου με κλειστά πανεπιστήμια.

Συλλαλητήριο για τη συμπλήρωση ενός χρόνου με κλειστά πανεπιστήμια πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης φοιτητικοί σύλλογοι σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

«Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος δίχως ανοιχτές σχολές, δίχως συγγράμματα, εργαστήρια και κλινικές. Θέλουμε να γίνουμε ξανά φοιτητές» ανέφεραν οι διαδηλωτές ενώ την ίδια ώρα κατήγγειλαν «την καταστολή και την πανεπιστημιακή αστυνομία».



«Ως εδώ!» φώναξαν οι φοιτητές και ζήτησαν από την κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν και πάλι οι σχολές με ασφάλεια για όλους τους φοιτητές.



Στο ίδιο το κλίμα οι φοιτητές και οι φοιτήτριες ζήτησαν να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος για την Ανώτατη Παιδεία και ειδικά σε ό,τι αφορά τη θέσπιση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε στο ΥΜΑΘ όπου φοιτητές του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τραγούδησαν κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας.



Στο συλλαλητήριο παρευρέθηκαν και εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς.

Σημειώνεται ότι ανάλογα συλλαλητήρια έλαβαν χώρα σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας σήμερα.