Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Αριστοτέλους (vid)

Η φωταγώγηση προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κόσμου, μικρών και μεγάλων, που έσπευσαν να δουν από κοντά τον εορταστικό διάκοσμο της Θεσσαλονίκης.

Με ένα όμορφο σόου φωτισμού άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Αριστοτέλους, σηματοδοτώντας την έναρξη της φετινής, ιδιαίτερης λόγω της πανδημίας εορταστικής περιόδου στη Θεσσαλονίκη.

Το σύνθημα δόθηκε λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα, όταν άναψαν τα 9.000 λαμπιόνια του κεντρικού δέντρου παράλληλα με τους εντυπωσιακούς κόκκινους πύργους που το πλαισιώνουν.

Η φωταγώγηση προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κόσμου, μικρών και μεγάλων, που έσπευσαν να δουν από κοντά τον εορταστικό διάκοσμο, να τον φωτογραφίσουν και να φωτογραφηθούν δίπλα του.

Το κεντρικό δέντρο που έχει τοποθετηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους έχει ύψος 13 μέτρων. Έχει στολιστεί με 9.000 λαμπιόνια, ενώ πλαισιώνεται από 1.500 λάμπες. Ο φωτισμός είναι ιδιαίτερος, αφού δημιουργήθηκε επί τόπου συγκεκριμένο πρόγραμμα για τη διαχείρισή του (lighting show) που εναλλάσσεται ανά δύο λεπτά.

Στην πλατεία Αριστοτέλους έχει τοποθετηθεί και δεύτερο δέντρο ύψους 16 μέτρων, ενώ από τον γιορτινό στολισμό δεν λείπει η φάτνη. Γύρω από τα δέντρα, στο κέντρο της πλατείας, βρίσκονται οι κόκκινοι πύργοι που είχαν στηθεί και πέρσι και μεταποιήθηκαν για τις ανάγκες του φετινού διακόσμου.

Ο δήμος, εξάλλου, έχει τοποθετήσει δέντρα στα νοσοκομεία, στις δημοτικές κοινότητες, ενώ στόλισε περισσότερους από 30 δρόμους με εναέριο στολισμό ή εορταστικό στολισμό και φωτισμό δέντρων. Τις επόμενες ημέρες παραδίδεται και ο ημιμόνιμος εναέριος στολισμός στο Καπάνι.