Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά πίσω από το αμαξοστάσιο ΟΑΣΘ στον Φοίνικα (φωτο+vid)

Μεγάλη πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και λάστιχα στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ, στην περιοχή του Φοίνικα, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 13:00 σήμερα σε ξηρά χόρτα κοντά σε παράγκες πίσω από το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ, στην περιοχή του Φοίνικα και κοντά στο εμπορικό κέντρο Μακεδονία, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής ώστε να κατασβέσουν τη φωτιά, που εντοπίζεται πίσω από τις εγκαταστάσεις του αμαξοστασίου. Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν 15 άνδρες με 6 οχήματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εκτός από ξηρά χόρτα καίγονται και λάστιχα, ενώ ακούστηκαν και μικροεκρήξεις. Η ευρύτερη περιοχή έχει καλυφθεί από πυκνό μαύρο καπνό, ο οποίος είναι καπνός από κάθε πλευρά της πόλης.

Περίπου στις 13:00, μία ώρα μετά την εκδήλωση της φωτιάς, οι πυροσβέστες την έθεσαν υπό μερικό έλεγχο. Το ζητούμενο τώρα είναι να μην περάσουν οι φλόγες τον δρόμο και φτάσουν κοντά σε παρακείμενες επιχειρήσεις αλλά και ένα πρατήριο υγρών καυσίμων.

 

Να σημειωθεί ότι στη Θεσσαλονίκη επικρατούν συνθήκες καύσωνα, καθώς η θερμοκρασία ξεπερνά τους 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ από εχθές η ΓΓΠΠ είχε θέσει τον νομό στο επίπεδο 3 του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς (υψηλός κίνδυνος).