Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα στον Βαρδάρη- Απεγκλωβίστηκαν πέντε άτομα (vid)

Φωτιά σε επαγγελματικό στούντιο στην περιοχή του Βαρδάρη - Πέντε άτομα χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Φωτιά σε πολυκατοικία επί της οδού Βάκχου με Λαγκαδά στην περιοχή του Βαρδάρη στη Θεσσαλονίκη ξέσπασε αργά το απόγευμα της Παρασκευής.

Πέντε άτομα χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία που έσπευσε στο σημείο. με τη χρήση κλιμακοφόρου οχήματος μεταφέρθηκαν σε διπλανή πολυκατοικία. Οι δυνάμεις της Π.Υ. μετέφεραν τα άτομα από το μπαλκόνι, προκειμένου να κατεβούν με ασφάλεια. Άλλα άτομα που βρίσκονταν στην πολυκατοικία πρόλαβαν και κατέβηκαν από τις σκάλες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πρόκειται για πολυκατοικία με επαγγελματικά στούντιο. Η φωτιά εκδηλώθηκε στον τέταρτο όροφο.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που μέτρησαν το οξυγόνο των απεγκλωβισθέντων. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους, εκτός από ένα άτομο που ενώ έπρεπε, σύμφωνα με ανθρώπους του ΕΚΑΒ να διακομιστεί στο νοσοκομείο, το αρνήθηκε.

Η Πυροσβεστική κλήθηκε για το συμβάν στις 20.15 και η επιχείρηση ολοκληρώθηκε περίπου 45 λεπτά αργότερα ενώ για την κατάσβεση ενήργησαν πέντε πυροσβεστικά με 12 άτομα πλήρωμα.

Στο σημείο υπήρχε έντονη δυσοσμία από τη φωτιά. Το στούντιο δεν υπέστη εκτεταμένες ζημιές.