Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Οι φόβοι για χρέη κρατούν κλειστά τα ξενοδοχεία τον Ιούνιο

Η μηδενική κίνηση δεν αφήνει περιθώρια για άνοιγμα των ξενοδοχείων τον προσεχή Ιούνιο - Μεγάλος προβληματισμός και για τη φετινή ΔΕΘ

Κλειστά και μετά την 1η Ιουνίου προβλέπονταινα είναι τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, καθώς η απουσία πελατών που έχει επιφέρει ο κορωνοϊός, λειτουργεί αποτρεπτικά στο άνοιγμα των ξενοδοχειακών μονάδων.

«Δεν μπορούμε να ανοίξουμε ενώ θα υπάρχει μηδενική κίνηση», εξηγεί στην Voria.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Ανδρέας Μανδρίνος.

Όπως λέει ο ίδιος, το να παραμένουν ανοιχτά τα ξενοδοχεία κοστίζει μόνο χρήματα στους ξενοδόχους, την ώρα που σύμφωνα με τον ίδιο «πρέπει να υπάρξει μια συσσώρευση δυνάμεων για ενδεχόμενο νέο κλείσιμο από τον Οκτώβριο και μετά», τονίζει ο κ. Μανδρίνος.

Μοναδική ελπίδα για τα ξενοδοχεία την περίοδο της καραντίνας ήταν να γίνουν ορισμένες εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες από τον Ιούνιο και μετά, ωστόσο ο καταιγισμός ακυρώσεων λειτοργεί αποτρεπτικά στο να ανοίξουν οι ξενοδοχειακές μονάδες, όπως προβλέπεται από το σχέδιο άρσης μέτρων της κυβέρνησης.

Όπως εκτιμά ο πρόεδρος της Ένωσης, τα περισσότερα ξενοδοχεία της πόλης θα αρχίσουν να λειτουργούν δειλά δειλά τον Ιούλιο με γνώμονα πάντα την κίνηση της αγοράς.

Η ΔΕΘ και οι εργαζόμενοι

Εκτός του μαύρου καλοκαιριού που προβλέπεται για τα ξενοδοχεία, ένα ακόμα χτύπημα για τις μονάδες της πόλης είναι και η διεξαγωγή της ΔΕΘ, που θα διεξαχθεί με άλλους όρους.

«Από τη στιγμή που η Γερμανία ανακοινώνει ότι ματαιώνει το Oktoberfest, αντιλαμβάνεστε πόσο θα επεκταθεί αυτή η ιστορία. Στη φετινή ΔΕΘ δεν θα υπάρχουν ξένοι, που ήταν μεγάλο μέρος της πελατείας μας την περίοδο της έκθεσης, οπότε μιλάμε για μια δύσκολη περίοδο», αναφέρει ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι των ξενοδοχείων είναι μια εργασιακή ομάδα που πλήττεται άμεσα από το lockdown στα ξενοδοχεία που θα παραταθεί. «Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι είναι προτιμότερο να παραμείνουν εκτός για λίγους μήνες παρά να χάσουν τελείως τη δουλειά τους», επισημαίνει ο κ. Μανδρίνος, αναφέροντας πως στηρίζουν τη διαφαινόμενη απόφαση των ξενοδόχων.

Όσον αφορά το εγγύς μέλλον, είναι πιθανόν να ανοίξουν ορισμένα μικρά ξενοδοχεία της πόλης, ώστε να προστεθούν στα όσα παρέμειναν ανοιχτά για λόγους ασφαλείας την περίοδο της καραντίνας.