Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΥΟΣΜΟΥ

Αν και το τμήμα αστυνομεύει τον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Θεσσαλονίκης η εικόνα όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί είναι αποκαρδιωτική.

Μαθηματικά βέβαιο ότι το Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου θα οδηγηθεί σε κλείσιμο εάν δεν ενισχυθεί με έμψυχο δυναμικό θεωρεί η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Αν και πρόκειται για το ΑΤ που αστυνομεύει τον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Θεσσαλονίκης η εικόνα όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί είναι αποκαρδιωτική.

Σύμφωνα με την ΕΑΥΘ, «παρότι οι ανάγκες του Τμήματος για ανακριτικούς υπαλλήλους είναι τεράστια, η Διεύθυνση Αστυνομίας δείχνει να μην ενδιαφέρεται για την επάνδρωσή του και απόδειξη αυτού, είναι η απόσπαση προσωπικού από το ΑΤ προς το Επιτελείο της. Οι συνολικές αποσπάσεις από το ΑΤ Ευόσμου προς άλλες Υπηρεσίες είναι 16, αριθμός δυσθεώρητος για την υπάρχουσα δύναμή του και τις αυξημένες αρμοδιότητές του. Όμως, ακόμα και μ’αυτές τις συνθήκες, το Τμήμα συνεχίζει, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να ενισχύει άλλα ΑΤ».

Μάλιστα τονίζεται ότι οι πρόσφατες 30 αποσπάσεις στη ΓΑΔΘ από άλλες Υπηρεσίες της επικράτειας, έδωσαν μια μεγάλη ευκαιρία για ενίσχυση του Τμήματος. Ωστόσο, και πάλι το ΑΤ Ευόσμου παραλήφθηκε και ούτε ένας Αστυνομικός δεν αποσπάστηκε σ’αυτό.

Σύμφωνα με την παραπάνω κατάσταση το αποτέλεσμα είναι η περαιτέρω αποδυνάμωση του Τμήματος, όπως λέει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων.

«Οι συνάδελφοι με δυσκολία ανταπεξέρχονται πλέον στα καθήκοντά τους και ο πίνακας υπηρεσίας καταρτίζεται με «αλχημείες». Επιπλέον, πολλοί Αστυνομικοί αναγκάζονται να προστρέχουν στην Υπηρεσία σε ώρες εκτός υπηρεσίας για να περαιώσουν υπηρεσιακές ενέργειες (επιδόσεις, καταθέσεις, κτλ). Φυσικά, η έγκαιρη χορήγηση των ημερήσιων αναπαύσεων δεν είναι καθόλου δεδομένη, εντείνοντας την κόπωση του προσωπικού. Πλέον, κανείς δεν πείθεται από το προσποιητό ενδιαφέρον της Ηγεσίας, το οποίο κατά κύριο λόγο είναι βραχύχρονο και εκδηλώνεται μόνο εάν έχει προκύψει κάποιο ανυπέρβλητο κώλυμα. Αν η Ηγεσία δεν ενισχύσει άμεσα το Τμήμα με προσωπικό και δεν μειώσει τις ενισχυτικές υπηρεσίες, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το ΑΤ Ευόσμου θα οδηγηθεί σε κλείσιμο», καταλήγει η ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ