Skip to main content

Θεσσαλονίκη: «Φυτεύουν» τον αριθμό των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων (vid)

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων από το πρωί της Παρασκευής φυτεύει κυπαρίσσια για να τιμήσει τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Κολχικό.

Κυπαρίσσια που θα σχηματίσουν τον αριθμό των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων φυτεύονται στο χωριό Κολχικό του δήμου Λαγκάδα της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Thes.gr, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης της Γενοκτονίας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων από το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησε την τοποθέτηση των δέντρων που θα σχηματίσουν τον αριθμό 353.000, στο καθένα από τα οποία θα τοποθετηθεί πινακίδα με το όνομα κάποιας πόλης ή χωριού του Πόντου.



Στη συνέχεια την Κυριακή 16 Μαΐου η δενδροφύτευση θα συνεχιστεί. Το παρών αναμένεται να δώσουν εκπρόσωποι αρκετών ακόμη ποντιακών συλλόγων της περιοχής.

Όπως δήλωσε στο thes.gr η πρόεδρος της ΠΟΠΣ, Χριστίνα Σαχινίδου, που σημείωσε πως φιλοδοξία είναι το μέρος αυτό να γίνει ένα πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού και γενικότερα προσφυγικού Ελληνισμού.

«Τα θύματα παραμένουν στη μνήμη μας και τα τιμούμε», υπογράμμισε ο Γιάννης Ταχματζίδης, δήμαρχος Λαγκαδά στο thes.gr με αφορμή τη δράση στην οποία συμμετέχει και ο τοπικός δήμος.

Πηγή άρθρου,  φωτογραφιών, βίντεο: thes.gr