Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Γυαλιά καρφιά η οδός Ολυμπιάδος μετά το τέλος των επεισοδίων (φωτό+vid)

Στην Ολυμπιάδος σημειώθηκαν τα σοβαρότερο επεισόδια το βράδυ της Τρίτης μετά τη λήξη της πορείας για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η Ολυμπιάδος, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης μετά τη λήξη της πορείας, που διοργανώθηκε για τα 14 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Σοβαρά επεισόδια στην πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου 

Καμμένοι κάδοι, σπασμένα αυτοκίνητα και βιτρίνες σε συνδυασμό με υγρούς από τις ρίψεις νερού δρόμους και τα χημικά που απόμειναν στην ατμόσφαιρα συνέθεταν ένα αποπνικτικό σκηνικό από τη συμβολή της Ολυμπιάδος με την Αισχύλου προς δυτικά.

Υπάλληλοι της καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης βγήκαν στους δρόμους και μάζευαν όλη τη νύχτα γυαλιά αλλά και σκουπίδια.

Άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους ξέσπασαν την οργή τους σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα, κάδους απορριμμάτων, αλλά και βιτρίνες καταστημάτων, ενώ νωρίτερα πέταξαν μολότοφ και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με χρήση χημικών και κροτίδων. 

Διαβάστε: Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Τραυματίστηκαν αστυνομικοί - 16 προσαγωγές από την ΕΛΑΣ

Φθορές υπέστησαν τουλάχιστον πέντε οχήματα που ήταν παρκαρισμένα επί της Ολυμπιάδος, πάνω από δέκα κάδοι κάηκαν ολοσχερώς, ενώ μια βιτρίνα ζαχαροπλαστείου αλλά και ενός άλλου καταστήματος έχουν καταστραφεί.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων ξεκίνησαν ήδη από το βράδυ την καταγραφή των ζημιών, ενώ πλήρη εικόνα θα έχουν σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας.