Skip to main content

Νέα Παραλία: Γιατί άδειασαν από νερό οι λίμνες στους Κήπους του Νερού (φωτο)

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους άδειασαν οι λίμνες στον Κήπο του Νερού στη Νέα Παραλία

Δυσαρέσκεια και αρνητικά σχόλια από πολίτες προκάλεσε η εικόνα με τις άδειες λίμνες στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης περίπου τρεις μήνες μετά τα εγκαίνια για τις ανακαινισμένες και επισκευασμένες εγκαταστάσεις στον Κήπο του Νερού.

Όσοι έκαναν βόλτα από την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Παραλία αντίκριζαν ένα τελείως διαφορετικό τοπίο, με τις λίμνες χωρίς νερό, με λάσπη και διάσπαρτα άσπρα τελέρα, όπου μέσα είχαν τοποθετηθεί μετά τις εργασίες ανάπλασης το προηγούμενο διάστημα τα νούφαρα.

Η εικόνα αυτή των λιμνών προκάλεσε νέο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και του αρχιτέκτονα της Νέας Παραλίας Πρόδρομου Νικηφορίδη, ο οποίος ανάρτησε φωτογραφίες στο διαδίκτυο από τον Κήπο του Νερού, κάνοντας λόγο για «αθλιότητα και για τραγική εικόνα».

Μιλώντας στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους άδειασαν οι λίμνες, ξεκαθαρίζοντας ότι εντός της εβδομάδας θα γεμίσουν και πάλι με νερό.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, έπρεπε να επισκευαστούν οι αντλίες και τα φίλτρα στον Κήπο του Νερού προκειμένου να λειτουργούν σωστά οι λίμνες. Όπως εξήγησε, οι εργασίες αυτές δεν ήταν δυνατόν να γίνουν το διάστημα που πραγματοποιούνταν η ανάπλαση στον συγκεκριμένο Κήπο.

«Τώρα καταφέραμε να έχουμε εργολαβία και έτσι ξεκινήσαμε να αλλάζουμε τις αντλίες. Τις τοποθετήσαμε σε υψηλότερο σημείο προκειμένου να μην καίγονται όταν ανεβαίνει η στάθμη νερού στο μηχανοστάσιο», τόνισε ο κ. Δημητριάδης, σημειώνοντας ότι παράλληλα έχουν τοποθετηθεί και ειδικοί διακόπτες σε κάθε λίμνη για να συντηρούνται αυτόνομα, κάτι το οποίο δεν γινόταν στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, για να γίνουν οι εργασίες έπρεπε να αδειάσουν οι λίμνες και να απομακρυνθούν εκ νέου τα ψάρια και το φυτικό υλικό που βρίσκονταν μέσα σε αυτές. Σε ό,τι αφορά τον φωτισμό, ο ίδιος ανέφερε ότι τοποθετούνται μεγαλύτεροι μετασχηματιστές καθώς όπως διαπιστώθηκε υπερθερμαίνονταν. Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, σήμερα αναμένεται να τελειώνουν οι υδραυλικές εργασίες και θα ξεκινήσουν σταδιακά να γεμίζουν, πιθανότατα και από σήμερα, οι λίμνες με νερό. «Μέχρι την Πέμπτη το αργότερο θα έχουμε τις λίμνες γεμάτες με νερό, όπως ήταν το προηγούμενο διάστημα», τόνισε.

Εκτός όμως από τις νέες εργασίες στον Κήπο του Νερού, έρχονται το επόμενο διάστημα και άλλες παρεμβάσεις στη Νέα Παραλία. Όπως σημείωσε στη Voria.gr ο κ. Δημητριάδης, πρόκειται να γίνουν νέες εργασίες στο σύστημα ύδρευσης. Σε κάθε πάρκο θα τοποθετηθεί δευτερεύον σύστημα ενώ θα αντικατασταθεί και το παλιό. Στη συνέχεια, θα γίνουν νέες φυτεύσεις σε όποια σημεία έχει επιδιορθωθεί το αρδευτικό σύστημα.