Τρίτη 11 Μαΐου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ (VID)

Με αργούς ρυθμούς η διαδικασία της εκκένωσης της ιδιωτικής κλινικής λέει ο ιδιοκτήτης της - Εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα του ΕΚΑΒ.

Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας εκτιμά ο ιδιοκτήτης Γρηγόρης Σαραφιανός ότι θα ξεκινήσει η διακομιδή ασθενών με COVID στην ιδιωτική κλινική Σαραφιανός της Θεσσαλονίκης, που έχει επιταχθεί.

Όπως ανέφερε ότι αφενός η διαδικασία εκκένωσης της κλινικής διεξάγεται με αργούς ρυθμούς, ενώ πρέπει να διευθετηθούν τεχνικά ζητήματα.

Διαβάστε: Συνεχίζεται και σήμερα η εκκένωση της κλινικής Σαραφιανός (vid)

«Ξεκίνησε η διαδικασία αλλά θα γίνει με αργό ρυθμό, μπορεί και μέχρι τη Δευτέρα», δήλωσε επισημαίνοντας ότι εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα του ΕΚΑΒ, το οποίο δίνει προτεραιότητα στα εξωτερικά ιατρεία των δημοσίων νοσοκομείων.

«Ούτε θα ξεκινήσει Δευτέρα η εισαγωγή ασθενών με covid. Υπάρχουν κάποια διαδικαστικά θέματα, τα οποία πρέπει να επιλυθούν. Προσωπική μου άποψη είναι ότι θα γίνει προς το τέλος της εβδομάδας», τόνισε.

Ο κ. Σαραφιανός είχε συζήτηση με τους εκπροσώπους του υπουργείου από την Υγειονομική Περιφέρεια για τα διαδικαστικά θέματα, τα οποία θα εφαρμοστούν.

«Πρέπει πρώτα να εκπαιδευτεί το προσωπικό, μετά να ελεγχθούν τα απαραίτητα υλικά αυξημένης προστασίας, το αυξημένο υγειονομικό υλικό, να γίνει δοκιμαστικό στο οξυγόνο, γιατί θα χρειαστούν 100 άνθρωποι ταυτόχρονα 24ωρη λήψη οξυγόνου και διαδικαστικά θέματα τεχνικά για την ασφάλεια των ασθενών», ανέφερε.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η κλινική διαθέτει 100 κρεβατια και τέσσερις κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες, όπως είπε, μάλλον δεν θα χρειαστούν, συν την μονάδα νεφρού, η οποία θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα.

Και πρόσθεσε ότι δε γνωρίζει με ποιον τρόπο θα γίνει η εκπαίδευση του προσωπικού, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα, αλλά «είναι στον αέρα, γιατί περιμένουν τον γενικό γραμματέα του υπουργείου από την Αθήνα».

Σχετικά με την εκπαίδευση του προσωπικού είπε ότι τα μέτρα ασφαλείας αφορούν την επικοινωνία με τον ασθενή, τη μη μετάδοση από ασθενή σε ασθενή, το πώς να προστατεύονται οι ίδιοι και το πώς να βάζουν και να βγάζουν τις στολές.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει επαρκές προσωπικό για τη νοσηλεία 100 ασθενών με κορωνοϊό, ανέφερε ότι βρέθηκε λύση και ότι θα έρθουν γιατροί και υγειονομικοί από τα δημόσια νοσοκομεία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ