Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία γονέων στο σχολείο που έπεσε ανεμιστήρας

Στην είσοδο του σχολείου έχουν συγκεντρωθεί περίπου 30 άτομα για να διαμαρτυρηθούν για την κακή κατάσταση των υποδομών του σχολείου.

Έξω από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 8 το πρωί της Δευτέρας γονείς μαθητών, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν στον απόηχο του ατυχήματος με την πτώση ανεμιστήρα από την οροφή αίθουσας, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο παιδιών.

Το ατύχημα συνέβη την Περασμένη Πέμπτη. Αυτήν την ώρα στην είσοδο του σχολείου έχουν συγκεντρωθεί περίπου 30 άτομα, που διαμαρτύρονται για την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι σχολικές υποδομές και την έλλειψη συντήρησης.

«Σήμερα το παιδί θα εξεταστεί από ιατροδικαστή, στο πλαίσιο της μήνυσης που κατατέθηκε αυτεπαγγέλτως», δήλωσε ο πατέρας ενός από τα παιδιά που τραυματίστηκαν και πρόσθεσε: «Θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε, το σχολείο είναι σε άθλια κατάσταση. Φοβόμαστε να βάλουμε τα παιδιά μας μέσα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της αντιπολίτευσης «Εντάξει», Σωκράτης Δημητριάδης έδειξε από το κινητό του φωτογραφίες που απεικονίζουν την έλλειψη συντήρησης στο σχολείο, με πεσμένους σοβάδες και πολλές ζημιές και επέρριψε ευθύνες στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.