Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Γονείς διαμαρτύρονται για συγχώνευση τμημάτων στο 3ο ΓΕΛ Καλαμαριάς

Η διαμαρτυρία οφείλεται σε πρόσφατη απόφαση της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας να συγχωνεύσει δύο τμήματα της θετικής κατεύθυνσης σε ένα τμήμα 27 παιδιών

της Καλλιόπης Καλύμνιου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στο κτήριο Zeda πραγματοποιήσαν σήμερα το πρωί εκπαιδευτικοί και γονείς μαθητών του 3ου ΓΕΛ Καλαμαριάς.

Αναλυτικότερα, η διαμαρτυρία οφείλεται σε πρόσφατη απόφαση της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας που υποχρεώνεται το σχολείο να συγχωνεύσει τα δύο τμήματα της θετικής κατεύθυνσης της τρίτης Λυκείου του σχολείου σε ένα τμήμα 27 παιδιών.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του λυκείου, αυτή η απόφαση έχει προκαλέσει αντιδράσεις καθώς οι αίθουσες του λυκείου είναι μικρές και δεν μπορούν να φιλοξενήσουν και τους 27 μαθητές της θετικής κατεύθυνσης, με αποτέλεσμα πέντε από αυτούς να αναγκάζονται να κάνουν συνδιδασκαλία με μαθητές άλλων κατευθύνσεων, όπως είναι το τμήμα οικονομικών και το τμήμα επιστημών υγείας, και να αλλάζουν οι πέντε αυτοί μαθητές κάθε ώρα αίθουσα διδασκαλίας.

«Αυτό συμβαίνει σε μια χρονιά μετά από δύο χρόνια καραντίνας, δεν έχουν πάει καν λύκειο τα παιδιά αυτά και αυτό είναι το ευχαριστώ», επισημαίνει η πρόεδρος του συλλόγου και προσθέτει ότι δημιουργούνται προβλήματα και με την προστασία των μαθητών από τον νέο κορωνοϊό, καθώς αν εντοπιστεί μαθητής θετικός, τότε η ιχνηλάτηση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. «Δεν θα μπορεί να γίνει ιχνηλάτηση γιατί κάθε ώρα θα αλλάζουν τμήμα. Θα πρέπει να κλείσει όλη η τρίτη λυκείου», σχολιάζει η πρόεδρος.

Σκοπός της διαμαρτυρίας σήμερα είναι, όπως αναφέρει η πρόεδρος του συλλόγου, να δει ο κ. Μπαχαράκης, αν. περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, από κοντά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο σχολείο ενώ υπογραμμίζεται ότι αν και πρόκειται για νόμιμη απόφαση, δεν είναι δίκαιη προς τους μαθητές. Τέλος, η πρόεδρος του συλλόγου σημείωσε ότι αν δεν καταφέρουν κάτι σήμερα, πολύ πιθανόν οι μαθητές να προχωρήσουν σε κινητοποίηση.