Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

Εξιχνιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού προσώπου σε τροχαίο ατύχημα

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από την ενδελεχή και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου - Ανάληψης, περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού προσώπου σε τροχαίο ατύχημα.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη - Εξαπατούσαν ηλικιωμένους με πρόσχημα δήθεν τροχαία

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών ηλικίας 25 και 41 ετών (άντρας – γυναίκα αντίστοιχα), για το αδίκημα της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ επάγγελμα, τετελεσμένες και σε απόπειρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από Δεκέμβριο του 2018 έως Μάιο του 2019 στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, οι προαναφερόμενοι, ισχυριζόμενοι ψευδώς ότι συγγενικά πρόσωπα ηλικιωμένων ατόμων ενεπλάκησαν σε τροχαίο ατύχημα, διέπραξαν συνολικά επτά περιπτώσεις απατών και μία απόπειρα.

Χρησιμοποιώντας την παραπάνω μεθοδολογία κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά το χρηματικό των 94.000 ευρώ, 30 χρυσές λίρες και 1 πεντόλιρο.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε επιπλέον παρόμοια αδικήματα.