Παρασκευή 14 Μαΐου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ LIBERTATIA

Σε βάρος των δώδεκα εκ δεκατριών συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση μεταξύ άλλων της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Ανακοίνωση για τις 12 συλλήψεις για παράνομες οικοδομικές εργασίες στο κτήριο της πρώην κατάληψης Libertatia στη Θεσσαλονίκη αλλά τη μία για κατοχή ναρκωτικών που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια αστυνομικές επιχείρησης το πρωί της Κυριακής εξέδωσε η ΕΛΑΣ.

Όπως αναφέρεται σχετικά, οι δώδεκα συλληφθέντες βρέθηκαν να εκτελούν παράνομα, οικοδομικές εργασίες και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς κατά συναυτουργία, της νομοθεσίας περί προστασίας του δομημένου περιβάλλοντος και απείθεια.

Αναλυτικά:

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών, αλλά και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, σχεδιάζει και πραγματοποιεί αστυνομικές δράσεις με τη μορφή εξορμήσεων και συστηματικών ελέγχων, ενώ ταυτόχρονα ανταποκρίνεται σε καταγγελίες των οποίων αφού ελέγξει την εγκυρότητα, προχωρά στις προβλεπόμενες ενέργειες.

Στο πλαίσιο αυτό, πρωινές ώρες σήμερα (23-08-2020), παρουσία Πταισματοδίκη και υπαλλήλου της υπηρεσίας Νεώτερων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε επιχειρησιακή δράση αστυνομικών του Α.Τ. Τούμπας – Τριανδρίας σε διατηρητέο κτήριο, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης και αντικείμενο ελέγχων τις παράνομες οικοδομικές εργασίες.

Συνελήφθησαν δώδεκα (12) άτομα καθώς κατελήφθησαν να εκτελούν, παράνομα, οικοδομικές εργασίες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς κατά συναυτουργία, της νομοθεσίας περί προστασίας του δομημένου περιβάλλοντος και απείθεια.

Επιπρόσθετα, συνελήφθη ένα άτομο για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ