Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Οι χολιγουντιανές ταινίες φέρνουν ζήτηση για μίσθωση πολυτελών κατοικιών

Για ανέλπιστη κινητικότητα κάνουν λόγο μεσίτες - Ποιες οι προδιαγραφές που θέτουν οι αστέρες του Χόλιγουντ για τη μίσθωση κατοικιών

Πισίνα, ιδιωτικό κήπο, καλαίσθητη επίπλωση, εμβαδό που να ξεπερνά τα 200 τμ είναι μόνον μερικές από τις απαιτήσεις μελών κινηματογραφικών παραγωγών αλλά και των ίδιων των αστέρων του Χόλιγουντ που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για γυρίσματα ταινιών και το βράδυ αποκαμωμένοι θέλουν να επιστρέψουν στη θαλπωρή του… δικού τους σπιτιού.

Μπορεί πρόσφατα η Θεσσαλονίκη να μπήκε στον παγκόσμιο χάρτη των  κινηματογραφικών παραγωγών, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, μπορεί να ικανοποιήσει τις προτιμήσεις των πρωτοκλασάτων ηθοποιών που πρωταγωνιστούν στις ταινίες, μελών της παραγωγής, αλλά και των οικογενειών τους που συχνά έχουν μαζί τους.

Η κινητικότητα για τη μίσθωση πολυτελών κατοικιών «μοιάζει ανέλπιστη», λένε μεσίτες, ωστόσο φαίνεται να αρχίζει να μοιράζει χαμόγελα στους ιδιοκτήτες τέτοιων κατοικιών καθώς σε κάποιες περιπτώσεις, με τα γυρίσματα να είναι σε εξέλιξη ή να σταματούν και να επανεκκινούν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, οι μισθώσεις αφορούν ενοικιάσεις αρκετών μηνών.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη μίσθωση πολυτελούς κατοικίας για έξι μήνες από μέλος κινηματογραφικής παραγωγής δέχθηκε πρόσφατα όπως λέει μιλώντας στη Voria.gr o συνιδρυτής της Parthenon Real Estate, πιστοποιημένος εκτιμητής ακίνητης περιουσίας, Κώστας Γεωργάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περιοχές που μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ενδιαφερομένων είναι η ανατολική Θεσσαλονίκη και δη το Πανόραμα, ο Τρίλοφος, η Θέρμη, η Καρδία, η Αγία Παρασκευή. Οι εν λόγω περιοχές είναι περισσότερο ελκυστικές δεδομένου πως η πλειονότητα των γυρισμάτων το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν στην ανατολική πλευρά της πόλης.  

Όσο για τα χρήματα, οι συμμετέχοντες σε χολιγουντιανές κινηματογραφικές παραγωγές δεν φείδονται χρημάτων καθώς το ενοίκιο μπορεί να φτάσει και τα 2.500 ευρώ αρκεί η κατοικία να είναι πολυτελής και να πληροί τις προδιαγραφές τους.

Η συγκεκριμένη ζήτηση είναι μόνον η αρχή καθώς για το 2022 προγραμματίζεται να γυριστούν στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον άλλες τέσσερις ταινίες ενώ το 2021 θα μας αποχαιρετήσει  με την ολοκλήρωση των «Expendables 4».

Στα οικονομικά οφέλη που αποφέρει μια κινηματογραφική ταινία στη Θεσσαλονίκη είχε αναφερθεί πρόσφατα σε εκδήλωση που διοργάνωσε η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Αλέξανδρος Θάνος, τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας. Αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμά τους Αναλώσιμους 4 σημείωσε πως για την εν λόγω ταινία στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται 300 άτομα της παραγωγής, που πραγματοποίησαν 10.000 διανυκτερεύσεις σε 14 ξενοδοχεία και Airbnb της περιοχής.