Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η City Card του δήμου Έδεσσας φέρνει...τουρίστες

Στην 'Εδεσσα εδώ και δύο χρόνια η «Κάρτα Πόλης» δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δουν όλα τα αξιοθέατα και τους επισκέψιμους χώρους της πόλης

Οι τουριστικές κάρτες που επιτρέπουν είσοδο σε μνημεία και αξιοθέατα, σε άκρως δελεαστική τιμή, αποτελούν βασικό ατού σε αρκετούς ευρωπαϊκούς προορισμούς. Στην 'Εδεσσα εδώ και δύο χρόνια η «Κάρτα Πόλης» είναι ένα από τα πλεονεκτήματα που καταφέρνει να προσελκύσει ολοένα και περισσότερους τουρίστες.

Όπως τόνισε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm» ο δήμαρχος της 'Εδεσσας, Δημήτρης Γιάννου, η συγκεκριμένη κάρτα αξίας 5 ευρώ, η οποία μπορεί να αποκτηθεί και διαδικτυακά, δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δουν όλα τα αξιοθέατα και τους επισκέψιμους χώρους, ενώ παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα έκπτωσης σε αγορές από τα καταστήματα της πόλης. «Η Έδεσσα δεν είναι μόνο καταρράκτες», λέει χαρακτηριστικά.

«Έχουμε επισκέπτες από όλη την Ευρώπη. Το Ισραήλ ήταν μια αγορά που αναπτύχθηκε στη Θεσσαλονίκη, όμως έχουμε πολλούς μεμονωμένους επισκέπτες που έρχονται και διανυκτερεύουν. Κάθε μέρα έχουμε επισκέπτες. Η Έδεσσα έχει 365 μέρες τουρισμό γιατί προσφέρουμε κάτι διαφορετικό», είπε ο κ.Γιάννου.

Όσον αφορά τα επόμενα πλάνα ο δήμαρχος τόνισε «ο τουρισμός είναι σαν την όρεξη που ανοίγει τρώγοντας. Η Έδεσσα δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να αποτελεί το κέντρο για ένα σωρό εξορμήσεις. Είναι το Καιμακτσαλάν, η Αερολέσχη που δεν έχει αναπτυχθεί ανάλογα αλλά είναι ένας πόλος έλξης για τους ανεμοπτεριστές, το Μουσείο της Πέλλας, τα Λουτρά. Έχουμε μια εξωστρέφεια και θέλουμε η πόλη μας να είναι το επίκεντρο».

Ο δήμος 'Εδεσσας θα παρουσιάσει την Edessa City Card στη διάρκεια της 36ης Philoxenia που πραγματοποιείται στη ΔΕΘ - HELEXPO και με την οποία οι επισκέπτες εκτός από τους Καταρράκτες μπορούν να δουν από κοντά το Σησαμοτριβείο, τον Νερόμυλο, το Ενυδρείο και το Ερπετάριο, τον Μύλο του Νερού και των 5 Αισθήσεων, το Λαογραφικό Μουσείο, την Παλιά Μητρόπολη, την Αρχαία 'Εδεσσα κ.α.