Skip to main content

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν έσωσαν την παρτίδα στη Θεσσαλονίκη

Παρά το γεγονός πως οι ενδιάμεσες εκπτώσεις έληξαν στις 10 Νοεμβρίου, κάποια καταστήματα, συνεχίζουν, παρατύπως, με πενθήμερες προσφορές

Τάσεις περιορισμένης αναθέρμανσης, σε σχέση με το διάστημα πριν το δεκαήμερο προσφορών, φαίνεται να κατέγραψε η αγορά της Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα και ενώ οι ενδιάμεσες εκπτώσεις ολοκληρώθηκαν στις 10 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, κάποια καταστήματα και κυρίως αλυσίδες ενδυμάτων συνεχίζουν με πενθήμερο προσφορών.

Για αλαλούμ στην αγορά κάνει λόγο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, ο οποίος επισημαίνει μιλώντας στη Voria.gr πως μία τέτοια τακτική είναι παράνομη και κάθε άλλο παρά βοηθά. «Στη Θεσσαλονίκη οι προσφορές έχουν διάρκεια δέκα ημέρες, ωστόσο κάποιοι επιλέγουν, παρατύπως, να ακολουθήσουν το 15νθήμερο προσφορών που ισχύει στην Αθήνα» σημειώνει ο κ. Φιλιππίδης υπογραμμίζοντας πως «τις ημέρες των ενδιάμεσων προσφορών η αγορά της Θεσσαλονίκης κινήθηκε λίγο καλύτερα έναντι του προηγούμενου διαστήματος που ήταν παγωμένη».

Ακόμη και την Κυριακή, 4 Νοεμβρίου, που η αγορά της πόλης ήταν ανοιχτή και η Τσιμισκή έσφυζε από ζωή, οι επιχειρηματίες δεν φάνηκε να χαμογελούν από τις πωλήσεις που πραγματοποίησαν. «Στην Τσιμισκή, και μόνον εκεί, επικρατούσε το αδιαχώρητο, ωστόσο οι περισσότεροι Θεσσαλονικείς έκαναν βόλτα, λίγοι ήταν εκείνοι που ψώνισαν» σημειώνει ο κ. Φιλιππίδης.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι έμποροι εμφανίστηκαν και το 10ημερο προσφορών του Νοεμβρίου αποφασισμένοι να δελεάσουν τους καταναλωτές με γενναίες εκπτώσεις που σε κάποιες περιπτώσεις άγγιξαν το 70%.

Πάντως, πολλοί έμποροι εμφανίζονται προβληματισμένοι για την αποτελεσματικότητα των ενδιάμεσων εκπτώσεων, καθώς όπως λένε «τα καταστήματα, πλέον, κάνουν προσφορές και εκπτώσεις διαρκώς, κατά συνέπεια με τη διενέργεια των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων δεν επιτυγχάνεται απολύτως τίποτα, αντίθετα μάλιστα, χάνει την αξία του το μέτρο».