Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η επιστήμη γίνεται παιχνίδι στη Βραδιά του Ερευνητή (vid)

Βιωματικές εμπειρίες από τις πρακτικές διαφόρων επιστημών στη Βραδιά που διοργάνωσε το ΕΚΕΤΑ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Χημικές ενώσεις, κώδικες ρομποτικής, το πλανητικό σύστημα και άλλες γνώσεις από διάφορες επιστήμες συναντιούνται απόψε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης όπου το ΕΚΕΤΑ διοργανώνει τη Βραδιά του Ερευνητή.

Μικρά και μεγάλα παιδιά αποκτούν βιωματικές εμπειρίες από τις πρακτικές διαφόρων επιστημών και διασκεδάζουν παίζοντας και μαθαίνοντας στα δεκάδες εργαστήρια που παρουσιάζονται στους χώρους του κτηρίου Μ1 του Μεγάρου.

Παράλληλα, παιδιά και γονείς έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν διάφορα τεχνολογικά επιτεύγματα και να συνομιλήσουν με τους ερευνητές. Η Βραδιά συνεχίζεται μέχρι τις 10:00 το βράδυ.

«Σκοπός της διοργάνωσης είναι να έρθει το κοινό της πόλης κοντά στην έρευνα, να μάθει τι είναι και να ενημερωθεί σχετικά με το πού ξοδεύουνται όλα αυτά τα εκατομμύρια που επενδύονται στην έρευνα», δήλωσε στη Voria.gr ο Αλέξανδρος Ιακωβίδης, στέλεχος της Μονάδας Εξωστρέφειας και Δικτύωσης του ΕΚΕΤΑ.