Skip to main content

Φωτιά στο Σέιχ Σου: Δείτε φωτορεπορτάζ από την επόμενη μέρα στο καμένο δάσος

Στις νέες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μέσα από το Σέιχ Σου μία ημέρα μετά τη φωτιά φαίνεται ξεκάθαρα η καταστροφή που άφησε πίσω της

Μετά τη χθεσινή φωτιά που ξέσπασε στο δάσος του Σέιχ Σου, οι πρώτες εικόνες της επόμενης μέρας δείχνουν την πραγματική έκταση της πυρκαγιάς και της καταστροφής που συνέβη.

Μάλιστα, οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν εχθές ανακάλεσαν στους κατοίκους της πόλης μνήμες από τη μεγάλη φωτιά της Θεσσαλονίκης το καλοκαίρι του 1997.

Διαβάστε: Φωτιά στο Σέιχ Σου: Εφιαλτικές μνήμες από την πύρινη λαίλαπα του '97 (φωτο + vid)

Στις νέες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μέσα από το Σέιχ Σου μία ημέρα μετά τη φωτιά αποτυπώνεται ξεκάθαρα η καταστροφή του δάσους, ωστόσο άγνωστη παραμένει ακόμα η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά που, μεταξύ άλλων, παρέλυσε και την κυκλοφορία στην πόλη, λόγω του κλεισίματος της Περιφερειακής Οδού για ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η άμεση αντίδραση της πυροσβεστικής, αλλά και όλων των αρμόδιων αρχών, εχθές ήταν ταχύτατη, γεγονός που απέτρεψε τα χειρότερα τόσο για το σημαντικό οικοσύστημα της Θεσσαλονίκης όσο και για την προστασία των κατοίκων της πόλης.

Μάλιστα, για τις ανάγκες της κατάσβεσης της φωτιάς για την κατάσβεση επιχείρησαν: το πυροσβεστικό «θηρίο» Beriev-200, δύο τράκτορες από την Αγχίαλο, τρία καναντέρ, ένα ελικόπτερο Erickson, ένα M-I, 33 οχήματα πυροσβεστικής, 100 πυροσβέστες και οκτώ ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Διαβάστε: Το ρωσικό «θηρίο» Beriev-200 στην κατάσβεση της φωτιάς στο Σέιχ Σου (φώτο)

Δυστυχώς, η φωτιά κατάφερε να κάψει 90 στρέμματα δασικής έκτασης, όπως προκύπτει από έναν πρώτο υπολογισμό, σύμφωνα με τον συντονιστή επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος, Μάριο Αποστολίδη.

Τέλος, σημειώνεται ότι με εντολή του αρχηγού της πυροσβεστικής υπηρεσίας, μετέβη στο σημείο κλιμάκιο αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού για να ερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε κοντά στον περιφερειακό.

Φωτογραφίες: Πρακτορείο Intime, Μωυσιάδης Γιάννης