Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η επόμενη μέρα του τουρισμού και το ισπανικό πλάνο

Οι πρώτες κινήσεις σχετικά με την επιστροφή στην κανονικότητα έγιναν από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Η επικοινωνία με τον Π.Ο.Τ.

Ενημέρωση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού όπου είναι μέλος ζήτησε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης σχετικά με το μείζον πρόβλημα της επόμενης ημέρας, όταν παρέλθει η κρίση του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτής της επικοινωνίας και σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού , η μεγάλη στον κλάδο της ισπανική εταιρία Global Journey Consulting ( επίσης συνεργαζόμενο μέλος του Π.Ο.Τ.) απέστειλε ένα προτεινόμενο πλάνο δράσεων που μπορεί να ακολουθηθεί σε διεθνές, εθνικό και τοπικό επίπεδο με στόχο μια ομαλότερή μετάβαση στην κανονικότητα.

Μάλιστα επισημαίνεται πως η μελέτη είναι διαθέσιμη από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης για όλους τους φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού.

«Η χώρα έχει ισχυροποιήσει το brand της. Η Ελλάδα θεωρείται μια χώρα σοβαρή, υπεύθυνη και οι συντονισμένες κινήσεις συνεργασίας , είναι αυτές που θα βοηθήσουν τον κλάδο να ανακάμψει πιο γρήγορα. Ο τουρισμός αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του, με τις προκλήσεις να είναι πολλές και ετερόκλητες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΟΤΘ.