Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η γραφειοκρατία φρενάρει τη βελτίωση των αθλητικών χώρων

Για μια υπογραφή καθυστερούν αδικαιολόγητα οι αποπληρωμές παρεμβάσεων σε αθλητικές εγκαταστάσεις των 14 δήμων της Θεσσαλονίκης.

Η γραφειοκρατία καθυστερεί την ολοκλήρωση και παράδοση των σημαντικών αθλητικών έργων, που γίνονται σε όλους τους δήμους της Θεσσαλονίκης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με συνολικό προϋπολογισμό 3,3 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για έργα σε γυμναστήρια, στάδια και γήπεδα της Θεσσαλονίκης, που χρηματοδοτούνται από τα κονδύλια που είχαν προβλεφθεί το 2014 από τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, και τα οποία αξιοποίησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, σε συνεργασία με τους 14 δημάρχους του νομού.

Οι καθυστερήσεις, όπως τόνισε στη σημερινή συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, η κ. Πατουλίδου, αφορούν κυρίως σε έργα των δήμων Καλαμαριάς, Θέρμης, Πυλαίας – Χορτιάτη και Χαλκηδόνας, τα οποία «περιμένουν μια υπογραφή για να τελειώσουν τα εντάλματα πληρωμών. Αρχίσαμε τις διαδικασίες με όλους τους δήμους για να αποκτήσει τις απαιτούμενες άδειες (πολεοδομικές, λειτουργίας και πυροπροστασίας) κάθε υφιστάμενος αθλητικός χώρος. Ωστόσο υπάρχουν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις».

Μια σειρά από έργα πάντως σε δήμους, όπως των Αμπελοκήπων – Μενεμένης έχουν ολοκληρωθεί και πληρωθεί από τον προηγούμενο Δεκέμβριο ακόμη.

Τα έργα αφορούν στη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων 36 αθλητικών χώρων και σ' αυτή τη φάση του προγράμματος αξιοποιούνται τα 1,84 από τα συνολικά 3,3 εκ. ευρώ. Θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση με τα υπόλοιπα κονδύλια και οι δήμοι θα υποβάλουν τις νέες προτάσεις τους για ανάλογα έργα στη σχετική πρόσκληση που θα εκδώσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης, ήδη έχει εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή η προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας με το δήμο Θεσσαλονίκης για τις συντηρήσεις που πρέπει να γίνουν σε αθλητικές εγκαταστάσεις που έχει επιλέξει ο δήμος.