Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η Κρατική Ορχήστρα τιμά την Ημέρα της Ευρώπης

Η ΚΟΘ και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Ελευθερίου-Κορδελιού σε από κοινού εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης το βράδυ της Δευτέρας 9 Μαϊου

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου τιμούν την Ημέρα της Ευρώπης, με έργα των Γκλουκ, Βάγκνερ και Μότσαρτ, σε μία ανοιχτή για το κοινό συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί στο νέο πολυλειτουργικό κέντρο του ‘Μίκης Θεοδωράκης’ του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου. Την Κ.Ο.Θ. διευθύνει ο Ρωμανός Παπάζογλου.

Η συναυλία ξεκινά με την ‘Ουβερτούρα’ και το ‘Χορό των Μαινάδων’ από την διάσημη όπερα του Γκλουκ ‘Ορφέας και Ευρυδίκη’, που είναι εμπνευσμένη από το γνωστό ελληνικό μύθο, ενώ ακολουθεί το ρομαντικό συμφωνικό ποίημα ‘Το Ειδύλλιο του Ζίγκφριντ’ που ο Βάγκνερ συνέθεσε ως δώρο γενεθλίων για τη σύζυγό του.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τη μεγαλειώδη ‘Συμφωνία της Πράγας’ του Μότσαρτ, όπου ο κορυφαίος συνθέτης περικλείει ένα σπάνιο μελωδικό πλούτο και αναδεικνύει το ρόλο, τη σημασία και τη δεξιοτεχνία των πνευστών, όπως σε καμία πρότερη συμφωνία του.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 21.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.