Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Οι λαμαρίνες έφυγαν, τα παράνομα παρκαρισμένα ήρθαν στην Αγίας Σοφίας (vid)

Ναι μεν οι κατασκευές του εργοταξίου έφυγαν αλλά από την ημέρα της αφαίρεσης τους, εμφανίστηκε το φαινόμενο της παραμονής στάθμευσης αυτοκινήτων

Η εικόνα της Εγνατίας στο δεξιό ρεύμα από το κομμάτι της Μ. Γενναδίου μέχρι την Αγίας Σοφίας χωρίς τις λαμαρίνες από το εργοτάξιο του Μετρό μετά από 14 χρόνια, γεμίζει με αισιοδοξία τους Θεσσαλονικείς και τους επισκέπτες.

Ωστόσο ναι μεν οι κατασκευές του εργοταξίου έφυγαν, απελευθερώνοντας ένα σημαντικό τμήμα του οδοστρώματος, δημιουργώντας μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας, αλλά από την ημέρα της αφαίρεσης του, εμφανίστηκε το φαινόμενο της παραμονής στάθμευσης αυτοκινήτων ακόμη και διπλοπαρκαρισμενων, μειώνοντας εκ νέου το πλάτος του δρόμου.

Πέραν τούτου δημιουργείται κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος καθώς οι οδηγοί που στρίβουν από τη Μ. Γενναδίου στην Εγνατία κινδυνεύουν να πέσουν πάνω στα οχήματα που έχουν παράνομα σταθμεύσει στη δεξιά λωρίδα.



Ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος Θωμάς Γερμανός μιλώντας στη Voria.gr δήλωσε ότι η τροχαία θα επιληφθεί άμεσα του προβλήματος.

«Κάποιοι είδαν απλά και νομίζουν ότι μπορούν να παρκάρουν αλλά δεν θα το αφήσουμε έτσι, θα επιληφθεί η υπηρεσία άμεσα, αν γίνει καθεστώς αυτό χαθήκαμε» σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι η τροχαία θα συμβάλει ώστε η Εγνατία να αποκτήσει ξανά τη χαμένη της δόξα.