Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η μπίρα Νύμφη υπόσχεται να καθαρίσει την πόλη της

Η μπίρα Νύμφη, ως μία γνήσια Θεσσαλονικιά, δεν μένει αμέτοχη στα προβλήματα της πόλης και αποφασίζει να συμβάλει στην αντιμετώπιση ενός σημαντικού.

Η καρδιά της πόλης, χτυπάει εκεί που βρίσκεται ο κόσμος της, στους δρόμους, τα παγκάκια, τα μπαρ και τα εστιατόρια, την παραλία, σε κάθε σημείο που παίρνει ζωή από την ίδια τη ζωή.

Σε κάθε τέτοια στιγμή η μπίρα Νύμφη, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση είναι εκεί για να συνοδεύει και να αφουγκράζεται τους προβληματισμούς και τις σκέψεις της πόλης που αγαπάει, που στηρίζει, που ζει.

Η μπίρα Νύμφη είναι μία γνήσια Θεσσαλονικιά. Εμπνεύστηκε, δημιουργήθηκε, παράγεται στη Θεσσαλονίκη και φέρει σαν λογότυπο της ένα ιστορικό σύμβολο το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον Θερμαϊκό, αυτό της γοργόνας. Ως μία γνήσια Θεσσαλονικιά λοιπόν, δεν μένει αμέτοχη στα προβλήματα της πόλης και αποφασίζει να συμβάλει στην αντιμετώπιση ενός σημαντικού προβλήματος, τον υπερβολικό εντοπισμό απορριμμάτων στον Θερμαϊκό. Έτσι, η μπίρα Νύμφη δίνει μια υπόσχεση στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και στην πόλη της, ότι θα συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος έμπρακτα και δραστικά.

Η εκστρατεία «Μαζί καθαρίζουμε τον Θερμαϊκό» θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου με μία σειρά ενεργειών που σαν κύριο στόχο έχουν την κινητοποίηση, ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή των πολιτών για το καλό της πόλης. Οι δράσεις της Νύμφης ξεκινούν με την εμφάνιση μίας ουράς γοργόνας, ρεαλιστικών διαστάσεων, όπου θα εμφανίζεται διαδοχικά σε διαφορετικά σημεία της πόλης. Έτσι, θα πραγματοποιηθεί μια πρωτότυπη πρόκληση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Τα σημεία είναι τα εξής:

  • Λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου, 6/9
  • Καλαμαριά, 7/9
  • Παραλιακό μέτωπο Θεσσαλονίκης, 8/9 
  • Κάστρα Θεσσαλονίκης, 9/9
  • Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης, 10/9

Επίσης, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Μαζί καθαρίζουμε τον Θερμαϊκό» και σε συνεργασία με την iSea, η μπίρα Νύμφη θα πραγματοποιήσει διαφορετικές δράσεις καθαρισμού που θα λάβουν μέρος σε ποικίλες θαλάσσιες περιοχές της Θεσσαλονίκης με πλωτά αλλά και υποβρύχια μέσα.

Πιο συγκεκριμένα από τις 11/9 μέχρι τις 18/9 το αντιρρυπαντικό σκάφος Αλκίππη θα βγει για 8 συνεχόμενες μέρες στα νερά του Θερμαϊκού, με στόχο να καθαρίσει τα επιπλέοντα απορρίμματα στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Στις 11/9 θα πραγματοποιηθεί υποβρύχιος καθαρισμός με δύτες και εξειδικευμένο προσωπικό της iSea στον Κελλάριο Όρμο, ενώ στις 18/9 θα πραγματοποιηθεί ιστιοπλοϊκός γύρος με εκπαιδευμένο προσωπικό της iSea, όπου θα αναλάβει την απομάκρυνση επιπλεόντων απορριμμάτων από όλη την έκταση του Θερμαϊκού Κόλπου.

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί ένας παράκτιος καθαρισμός στο Εθνικό Πάρκο Αξιού σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες και τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου. Ο καθαρισμός θα γίνει συντονισμένα με τον καθαρισμό που θα γίνεται με ιστιοπλοϊκό σκάφος, ώστε να υλοποιούνται παράλληλα όταν αυτό φτάνει στο Εθνικό Πάρκο.

Από τα απορρίμματα που θα συγκεντρωθούν στο σύνολο των δράσεων από την iSea, θα πραγματοποιηθεί διαλογή όσων μπορούν να αξιοποιηθούν μέσα από το «upcycling» τους. Αυτά θα συγκεντρωθούν και κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα αποτελέσουν υλικά για τη δημιουργία «αγάλματος» ρεαλιστικού μεγέθους με τη μορφή γοργόνας από την ομάδα της iSea, η οποία θα αναλάβει και την ενημέρωσή μας για το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν τα υλικά των απορριμμάτων που συγκεντρώνονται από θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

«Μέσα από την εκστρατεία «Μαζί καθαρίζουμε τον Θερμαϊκό» η μπίρα Νύμφη με τις πράξεις της, εμπνέει την αλλαγή. Μεταδίδει αισιοδοξία και ελπίδα, ενημερώνει και ευαισθητοποιεί. Η Νύμφη θέτει ως στόχο να δημιουργήσει μια αυθεντική σχέση με το κοινό της Θεσσαλονίκης, με πρακτικές που στηρίζουν το περιβάλλον αλλά και τον άνθρωπο. Η υπόσχεση της Νύμφης, είναι μια υπενθύμιση στους καταναλωτές για την προέλευση και τα πιστεύω της. Δηλαδή το πόσο πολύ αγαπάει τη Θεσσαλονίκη και το δείχνει έμπρακτα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.