Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η Νέλλη Αηδονά νέα αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την εκλογή νέου αντιπροέδρου πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης το πρωί της Κυριακής

Νέα αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης εξελέγη η Δέσποινα (Νέλλη) Αηδονά, δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα».

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης το πρωί της Κυριακής, μετά την ανεξαρτητοποίηση του συμβούλου Λευτέρη Αβραμίδη και την παραίτησή του από τη συγκεκριμένη θέση.

Την κ. Αηδονά πρότειναν για την θέση αυτή την τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», καθώς ορίζει τον αντιπρόεδρο του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Εδώ και πάρα πολλά χρόνια δραστηριοποιείται με τα κοινά, ιδιαίτερα με την κοινωνική πολιτική και με τον εθελοντισμό. Είναι η πρώτη γυναίκα σε ψήφους στην παράταξή μας. Είναι μια καθόλα άξια», σημείωσε ο Βασίλης Γάκης, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα».

«Είναι για μένα μεγάλη τιμή, αν και είναι μια θέση χωρίς ιδιαίτερες αρμοδιότητες. Θα την υπηρετήσω, όσο γίνεται καλύτερα με την πίστη μου στη Δημοκρατία. Το Δημοτικό Συμβούλιο εξακολουθεί να είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Θα ήθελα πάρα πολύ να συμβάλω στο να εκτιμούμε πάρα πολύ και την αντίθετη ψήφο και γνώμη», τόνισε αμέσως μετά την εκλογή της η κ. Αηδονά. Εκτίμησε ότι θα έχει πολύ καλή συνεργασία με τον πρόεδρο και την γραμματέα του προεδρείου, σημειώνοντας ότι θα συμβάλει και η ίδια σε αυτό.

Η κ. Αηδονά μετά την εκλογή της δέχθηκε τα συγχαρητήρια των συναδέρφων της. «Καλή δουλειά και καλή συνεργασία» ευχήθηκε από την πλευρά του και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. «Έχει τις δικές μου καλύτερες ευχές για μια θητεία αποδοτική για το καλό της πόλης. Θα συνεργαστούμε στενά», σημείωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δρόσος Τσαβλής.

Η υποψηφιότητα της κ. Αηδονά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς λευκό ψήφισε ο επικεφαλής της παράταξης Πόλη Ανάποδα, ενώ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Το βιογραφικό της Νέλλης Αηδονά

Η Νέλλη Δέσποινα Αηδονά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Γονείς της ο Απόστολος Αηδονάς και η Σοφία. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης Johann Wolfgang Goethe Universitaet. Εργάστηκε σε ασφαλιστική εταιρεία στη Γερμανία για μια 3ετία.

Επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου ολοκλήρωσε τις παιδαγωγικές της σπουδές. Υπηρέτησε 27 χρόνια σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία. Το μεγαλύτερο μέρος της θητείας της δίδαξε από επιλογή στην Α΄και Β΄τάξη του δημοτικού.

Υπηρέτησε την πόλη της Θεσσαλονίκης ως δημοτική σύμβουλος από διάφορες θέσεις για δυο τετραετίες 1994-2002. Επανήλθε στην τοπική αυτοδιοίκηση το 2019. Εξελέγη με την παράταξη «Ταχιάος Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα». Οι Θεσσαλονικείς την ανέδειξαν σε πρώτη γυναίκα σε ψήφους όλων των παρατάξεων.

Σήμερα είναι μέλος της Επιτροπής Ποιότητας ζωής και της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου των ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης, του Δ.Σ. του δημοτικού Βρεφοκομείου «ο Άγιος Στυλιανός» και σε άλλες επιτροπές, ανενεργές προς το παρόν.

Σε όλη της την ενήλικη ζωή ασχολήθηκε με θέματα κοινωνικής πολιτικής και με τον εθελοντισμό.
Είναι μητέρα μίας ενήλικης κόρης.