Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η πλατεία Αριστοτέλους έγινε γήπεδο μπάσκετ στη μνήμη του Άλκη (videos)

Οι λάτρεις της καλαθοσφαίρισης με φανέλα κάθε ομάδας καλούνται να δηλώσουν «παρών» και να παίξουν έναν αγώνα 3v3 λέγοντας «όχι» στην οπαδική βία

Σε γήπεδο μπάσκετ μετατρέπεται για ένα Σαββατοκύριακο η πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας στη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού.

Με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών αυτό το Σαββατοκύριακο η πλατεία θα φιλοξενήσει το Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης 3×3 που θα διεξαχθεί για τον Άλκη.

Σήμερα παίκτριες από διάφορες ομάδες της πόλης των κατηγοριών Α1 και Α2 κατέβηκαν σε τετράδες και ξεκίνησαν τις προπονήσεις ούτως ώστε οι προπονητές να επιλέξουν ένα βασικό κλιμάκιο που θα εκπροσωπήσει την Εθνική Ομάδα στο Τουρνουά 3Χ3.

Η Εβελίνα Τόλη, παίκτρια στην ομάδα Α1 του ΠΑΟΚ, δηλώνει στη Voria.gr ότι είναι ευκαιρία όλοι να δώσουν ένα μήνυμα κατά της οπαδικής βίας. «Κοπέλες από διάφορες ομάδες της πόλης ήρθαμε σήμερα εδώ για να παίξουμε έναν αγώνα κατά της οπαδικής βίας. Έπειτα, οι προπονητές θα επιλέξουν ένα βασικό κλιμάκιο που θα το καλέσουν για να εκπροσωπήσει την Εθνική Ομάδα», αναφέρει.

Ήδη από σήμερα που στήθηκε το γήπεδο ξεκίνησαν οι προπονήσεις από ομάδες της πόλης.

Ταυτόχρονα, στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη αγωνιστική του 1ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος 3×3 της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ).

Έτσι, όλοι οι λάτρεις της καλαθοσφαίρισης με φανέλα κάθε ομάδας καλούνται να δηλώσουν παρόντες και να παίξουν έναν αγώνα στη μνήμη του Άλκη Καμπανού.

Η εκδήλωση θα γίνει υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης) και του Δήμου Θεσσαλονίκης.