Skip to main content

H Θεσσαλονίκη καλωσορίζει με σημαίες τους Άραβες που έρχονται για την 86η ΔΕΘ (φωτο)

Σημαίες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων μπήκαν ήδη στην Τσιμισκή για να υποδεχτούν την πολυπληθή αποστολή που καταφτάνει τις επόμενες μέρες

Πριν στηθούν οι σκηνές των βεδουίνων και ολοκληρωθεί το εντυπωσιακό -και αρχιτεκτονικά- πολύχρωμο περίπτερο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η Θεσσαλονίκη σημαιοστολίστηκε για να υποδεχτεί την πολυπληθή αποστολή που έρχεται για την 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς πρόκειται για την τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης.

Λίγες μέρες πριν τα εγκαίνια της φετινής 86ης ΔΕΘ στην Τσιμισκή μπήκαν σημαίες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δίπλα στις ελληνικές και σε αυτές της ΔΕΘ.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo AE, Τάσος Τζήκας, το περίπτερο των ΗΑΕ αναμένεται να είναι «ίσως το εντυπωσιακότερο περίπτερο που έχει κατασκευαστεί ποτέ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης».

Το περίπτερο θα καλύπτει 5000 τετραγωνικά μέτρα και θα φιλοξενεί περισσότερους από 50 σημαντικούς επιχειρηματικούς ομίλους και κυβερνητικούς φορείς, ενώ επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο υπουργός Οικονομίας των ΗΑΕ, Abdulla bin Touq Al Marri.

Η αποστολή της αραβικής χώρας θα αριθμεί περίπου 400 άτομα και σε διπλανό χώρο θα στηθεί ένα stage, όπου καθημερινά θα λαμβάνουν χώρα δρώμενα από τα ΗΑΕ.