Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Οι Ποντιακές Ομοσπονδίες ενωμένες τιμούν τη Γενοκτονία

Για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια οι τρεις ποντιακές ομοσπονδίες στέλνουν μήνυμα ενότητας με στόχο την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

Μετά από 18 περίπου χρόνια οι τρεις ποντιακές ομοσπονδίες ενώνουν τις δυνάμεις τους και στέλνουν μήνυμα ενότητας, με στόχο την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων των Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων από την πρώην ΕΣΣΔ (ΠΟΣΕΠ), θα πραγματοποιήσουν κοινή εκδήλωση για τη Γενοκτονία.

Οι εκδηλώσεις

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αγίας Σοφίας και θα ξεκινήσει στις 18:30 με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Γενοκτονίας και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί και ομιλία.

Κεντρικός ομιλητής φέτος θα είναι ο συγγραφέας και ακτιβιστής για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με καταγωγή από την Λιβερά της Ματσούκας, Ταμέρ Τσιλινγκίρ.

Θα ακολουθήσει η επίσημη τελετή υποστολής σημαίας από άγημα Ποντίων και το Γ΄ Σώμα Στρατού στον Λευκό Πύργο.

Οι εκδηλώσεις μνήμης ολοκληρώνονται μετά τις 20:30 με πορεία από την πλατεία Αγίας Σοφίας προς το τουρκικό προξενείο και επίδοση ψηφίσματος.