Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η πρώτη πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου (φωτο+video)

Η συγκέντρωση μνήμης για τη 14η επέτειο από τη δολοφονίας του Αλέξη γίνεται υπό τη σκιά του πυροβολισμού του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη

Τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, του 15χρονου μαθητή που δολοφονήθηκε από το όπλο του 37χρονου τότε ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα, βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια, τιμούν μαθητές και φοιτητές στην Καμάρα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από όπου ξεκίνησαν και την πορεία τους.

Η συγκέντρωση για τη 14η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη γίνεται υπό τη σκιά του πυροβολισμού του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, του Ρομά που πυροβολήθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Στην πορεία μετέχουν μαθητές, όπως από το Πειραματικού Σχολείο Θεσσαλονίκη, και φοιτητικά σχήματα φωνάζοντας συνθήματα για τη μνήμη του αδικοχαμένου μαθητή. «Καμία σφαίρα δεν έπεσε τυχαία. Κυβέρνηση και κράτος δολοφονούν σε αυτούς τους δρόμους θα ανατραπούν», ανέφεραν, ενώ τόνισαν πως «Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη».



Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη ορισμένες τάξεις Λυκείων της Θεσσαλονίκης έχουν προχωρήσει σε αποχές λόγω της επετείου του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Σε κατάληψη προχώρησε και η σχολή Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ για τον ίδιο λόγο.

Προηγήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καμάρα.

Δείτε φωτογραφίες: