Skip to main content

Οι Θεσσαλονικείς μπαίνουν στο μετρό! Στον σταθμό Παπάφη ο αυτόματος συρμός (vid+φωτο)

Ο συρμός ξεκίνησε από το αμαξοστάσιο Πυλαίας και έφτασε στον σταθμό Παπάφη σε λίγα μόλις λεπτά και το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι ήρθε... μόνος του.

Τον αυτοποιημένο συρμό του μετρό Θεσσαλονίκης στον σταθμό Παπάφη είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά σήμερα το πρωί επισκέπτες στο πλαίσιο του Open House.

Ο τελευταίας τεχνολογίας συρμός ξεκίνησε από το αμαξοστάσιο και έφτασε στον σταθμό Παπάφη σε λίγα μόλις λεπτά και το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι ήρθε... μόνος του, καθώς, όπως είναι γνωστό, δεν χρειάζεται οδηγό για να λειτουργήσει.

Σημειώνεται ότι κατά την άφιξη του συρμού λειτούργησαν και οι θύρες PSD που έχουν για πρώτη φορά εγκατασταθεί στην Ελλάδα.

 

Πολίτες που επέλεξαν σήμερα να επισκεφθούν τον σταθμό ενθουσιάστηκαν από την εμπειρία, ενώ συνεχώς απαθανάτιζαν με φωτογραφίες το εσωτερικό του νέου σταθμού. Σημειώνεται ότι την πρώτη ξενάγηση στους επισκέπτες του Open House στον σταθμό Παπάφη έκανε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος.

Ο κ. Ταχιάος ανέφερε, μεταξύ άλλων, στη ξενάγηση ότι με την επίσημη έναρξη του μετρό, είναι καιρός σιγά σιγά να «βγάλουμε το αυτοκίνητο από τη ζωή στη Θεσσαλονίκη» ενώ όσον αφορά στις τιμές των εισιτηρίων πρόσθεσε ότι το μετρό θα είναι φθηνό και συγκεκριμένα «πολύ κοντά στις τιμές του ΟΑΣΘ».

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμή υπάρχουν 18 συρμοι ενώ αναμένεται να έρθουν και άλλοι 15. Κάθε συρμός έχει τέσσερα βαγόνια και μήκος 52 μέτρα. Υπολογίζεται ότι κάθε συρμός θα χωράει περίπου 350 άτομα.

Το «παρών» στα εγκαίνια έδωσαν η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, η βουλευτής Κατερίνα Νοτοπούλου, ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό, Νίκος Κουρέτας, κ.ά.

Δείτε φωτογραφίες: