Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η πρώτη εκτίμηση για τα αίτια της πυρκαγιάς στη Λακκιά - Τι κάηκε

Πιθανότατα αλωνιστικό μηχάνημα χτύπησε πέτρα με συνέπεια να προκληθεί σπινθήρας - Πόσα στρέμματα γης και δασικής βλάστησης κάηκαν

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 5 το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στη Λακκιά του δήμου Θέρμης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η πυρκαγιά φέρεται να ξέσπασε στην πλαγιά όπου υπάρχουν εκτάσεις με σιτηρά και την ώρα εκείνη στην περιοχή εκτελούνταν αλωνιστικές εργασίες.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά στη Λακκιά - Συνεχείς ρίψεις από καναντέρ (φωτο+vid)

Ό́πως εκτιμούν άνθρωποι που ήταν κοντά στο σημείο, πιθανότατα το αλωνιστικό μηχάνημα να χτύπησε πέτρα με συνέπεια να προκληθεί σπινθήρας και μετέπειτα φωτιά. Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε πρώτα στα σιτηρά και έπειτα σε χαμηλή βλάστηση.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για καμμένα 100 στρέμματα με σιτηρά και πάνω από 100 στρ. χαμηλής δασικής βλάστησης.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θέρμης Κώστα Κουγιουμτζίδη, η φωτιά ευτυχώς τέθηκε έγκαιρα υπό έλεγχο με την άμεση και μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντών.

Ήδη μηχανήματα έχουν δημιουργήσει ζώνες έτσι ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος από τυχόν αναζωπύρωση το βράδυ ενώ δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν στο σημείο.

Να σημειωθεί ότι μικρή φωτιά ξέσπασε και το πρωί σε οικόπεδο με χόρτα στη διασταύρωση της Λακκιάς, στον δρόμο Θέρμης - Πολυγύρου.

Λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ, ενεργούν για την κατάσβεση της φωτιάς 12 οχήματα με 52 πυροσβέστες. Τα καναντέρ έχουν απομακρυνθεί λόγω του σκότους.