Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Οι συγκεντρώσεις για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Με εκδηλώσεις το πρωί και το απόγευμα αλλά και με πορεία διαμαρτυρίας στο Τουρκικό Προξενείο θα τιμηθεί η ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Εκδηλώσεις και πορεία διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Στο μνημείο του ποντιακού ελληνισμού στην πλατεία Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 η εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ), προκειμένου να τιμήσει και φέτος τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Στον συγκεκριμένο χώρο θα βρίσκονται και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) καθώς και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων, προκειμένου να τιμήσουν τα θύματα της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού.

Παράλληλα, η εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στην πλατεία Αγίας Σοφίας με επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στο μνημείο Γενοκτονίας του δήμου Θεσσαλονίκης και κατάθεση στεφάνων.

Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί και ομιλία από τον Δρ. Νικόλαου Μιχαηλίδη, καθηγητή Ανθρωπολογίας και Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι, Σεν Λούις, ΗΠΑ. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με πορεία διαμαρτυρίας στις 20:15 προς το Τούρκικο Προξενείο και επίδοση Ψηφίσματος.