Skip to main content

Χειρουργείο για να βγούνε οι λόγχες από τον Λάκι - Αναζητείται στέγη

Δύο λόγχες καρφώθηκαν στο σώμα του Lucky του σκύλου που πήρε το όνομά του από την τύχη που είχε-Αδιαφορία καταλογίζει ο κτηνίατρος που τον χειρούργησε

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του Λάκι, του σκύλου που βρέθηκε καρφωμένος το πρωί σε κάγκελα σπιτιού στο Καλοχώρι στη Θεσσαλονίκη (δείτε εδώ).

Το αδέσποτο τετράποδο μεταφέρθηκε εν τέλει σε ιδιωτικό κτηνιατρείο προκειμένου να χειρουργηθεί από τα σοβαρά τραύματα που έφερε, καθώς δύο λόγχες είχαν καρφωθεί στο σώμα του. Η μία λόγχη καρφώθηκε στην κοιλιακή κοιλότητα, με αποτέλεσμα να του προξενήσει μικρή βλάβη στην ουροδόχο κύστη, ενώ η δεύτερη πέρασε διαμπερώς τον αριστερό μηραίο. Όπως αναφέρει στη Voria.gr ο κτηνίατρος, Κυριάκος Αγαθαγγελίδης, που ανέλαβε το χειρουργείο του μικρού σκύλου, «σώθηκε από τύχη, γιατί και οι δύο λόγχες πέρασαν ξυστά από κεντρικές αρτηρίες», ενώ αν δεν ήταν μικρός σε ηλικία «πιθανότατα δεν θα είχε αντέξει στεκόμενος 2,5 ώρες στα κάγκελα». Λόγω της τύχης αυτής, ο κτηνίατρος αποφάσισε να ονομάσει τον περίπου ενός έτους σκύλο Λάκι.

Ο Λάκι θα παραμείνει με ορό σήμερα και αύριο στο κτηνιατρείο, ωστόσο, όπως αναφέρει ο κ. Αγαθαγγελίδης, δεν μπορεί να τον κρατήσει περισσότερες ημέρες. «Θα πρέπει να μεταφερθεί σε κάποιο δημοτικό καταφύγιο ή να φιλοξενηθεί από κάποιον εθελοντή, μιας και θα χρειαστούν τουλάχιστον δέκα ημέρες για την ανάρρωσή του», προσθέτει.

«Αδιαφορία δήμων σε ανάλογα περιστατικά»

Την ίδια ώρα, ο κ.Αγαθαγγελίδης εκφράζει την αγανάκτησή του για τη στάση των δήμων απέναντι στα τραυματισμένα ζώα. Όπως αναφέρει, πριν αναλάβει το χειρουργείο του Λάκι, οι κτηνιατρικές υπηρεσίες του δήμου Δέλτα δήλωσαν αδυναμία να πραγματοποιήσουν την επέμβαση «καθώς δεν μπορούσαν να καλύψουν τα έξοδα», ενώ την ίδια απάντηση έδωσε και η Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ.

«Δεν γινόταν να μείνει το σκυλί με τα κάγκελα καρφωμένα στο σώμα του» σημειώνει ο κ. Αγαθαγγελίδης, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει περιστατικό τραυματισμένου ζώου λόγω οικονομικού κωλύματος των δήμων. «Συνήθως οι δήμοι επικαλούνται τη λήξη του προγράμματος για τα αδέσποτα, που όντως μπορεί να έχει λήξει, αλλά αν δεν υπήρχαν ιδιώτες, τα ζώα δεν θα εξυπηρετούνταν από κανέναν» προσθέτει. Ο Λάκι ήταν τυχερός, αναφέρει ο ίδιος, και για το γεγονός πως σήμερα δεν είχε προγραμματισμένα χειρουργεία και μπορούσε να αναλάβει το περιστατικό.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως εθελοντές της Φιλοζωικής Εχεδώρου ΑΡΙΕΛ έχουν ξεκινήσει προσπάθειες να συγκεντρώσουν χρήματα από ιδιώτες, προκειμένου να καλυφθεί μερικό ποσό από το χειρουργείο του Λάκι. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση της Φιλοζωικής μπορείτε να ενημερωθείτε κάνοντας κλικ εδώ.