Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ιατρείο με μόνιμο ιατρό και νοσηλευτή αποκτά το Δικαστικό Μέγαρο

Επαναλειτουργεί στις αρχές Ιουνίου το ιατρείο στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, που θα είναι μόνιμα στελεχωμένο με ιατρό και νοσηλευτή.

Μια βασική έλλειψη σε ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια κτήρια της χώρας, που γινόταν ολοένα και πιο εμφανής, βρήκε οριστικά τη λύση της. Πρόκειται για το ιατρείο στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, που διέκοψε τη λειτουργία του τα προηγούμενα έτη, ωστόσο θα επαναλειτουργήσει στις αρχές του Ιουνίου με αποκλειστική πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης.

Όπως εξηγεί στη Voria.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου, Στάθης Κουτσοχήνας με αφορμή την πανδημία, οι δικηγόροι της πόλης προχώρησαν στη δημιουργία ενός λογαριασμού αλληλοβοήθειας, οι πόροι του οποίου εξασφαλίζονται από μια ελάχιστη παρακράτηση των παραστάσεών τους.

Προτεραιότητα της δράσης αυτής αποτέλεσε η λειτουργία του ιατρείου, το οποίο όχι μόνο αποκτά υπερσύγχρονο εξοπλισμό, που όμοιός του δεν συναντάται σε άλλη δημόσια δομή αλλά το βασικότερο, θα είναι μόνιμα στελεχωμένο με ιατρό και νοσηλευτή. Άλλωστε το ιατρείο είχε διακόψει τη λειτουργία του τα προηγούμενα χρόνια λόγω έλλειψης προσωπικού.

«Δεν πρόκειται για ένα πυροτέχνημα, να φτιάξουμε δηλαδή ένα ιατρείο που θα λειτουργήσει για ένα χρόνο και μετά να βρεθούμε αντιμέτωποι με τα ίδια προβλήματα. Από τη στιγμή που εξασφαλίσαμε τους πόρους, το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης θα έχει μόνιμα ιατρό και νοσηλευτή», επισημαίνει στη Voria.gr o κ. Κουτσοχήνας.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης είχε απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος σε ιδιώτες που παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας ιατρονοσηλευτικής φροντίδας ενώ το έργο ανέλαβε η εταιρεία «Νοσοκόμα στο Σπίτι» που λειτουργεί και το ιατρείο στη ΔΕΘ.

Το ιατρείο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χώρο υποδοχής, γραμματεία, τουαλέτα για ΑμεΑ και δύο κλίνες, ενώ από άποψη εξοπλισμού έχει όλα τα βασικά μηχανήματα που έχει ένα ιατρείο Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, οι ιατρικές υπηρεσίες θα παρέχονται σε όλους όσοι βρίσκονται στον χώρο, καθώς όπως αναφέρει, αν εξαιρέσουμε τους μήνες της πανδημίας, ο κόσμος που προσέρχεται καθημερινά στο Μέγαρο ανέρχεται σε χιλιάδες.

Σημειώνει μάλιστα, πως λόγω των έντονων ρυθμών στο Μέγαρο αλλά και τον θάνατο του δικηγόρου από ανακοπή καρδιάς στην είσοδο του κτηρίου το 2019, η λειτουργία του ιατρείου ήταν πάγιο αίτημα. Μάλιστα η Επιτροπή Δικαστικού Μεγάρου παραχώρησε, κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου, τον χώρο που θα λειτουργεί το ιατρείο στο ισόγειο του κτηρίου.

«Εμείς θέλουμε να έχουμε τη συνείδησή μας καθαρή ότι δεν θα συμβεί ξανά κάποιο δυσάρεστο γεγονός», τονίζει ο κ. Κουτσοχήνας.

Ο χώρος μάλιστα παρουσιάστηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο. Ο υπουργός συνεχάρη προσωπικά τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου για την πρωτοβουλία, χαρακτηρίζοντας τη λειτουργία του απαραίτητη.