Skip to main content

Θεσσαλονίκη- Διαμαρτυρία υγειονομικών: Πρόβλημα επιβίωσης με τις αναστολές

Υγειονομικοί που εργάζονται σε όλα τα νοσοκομεία της πόλης έχουν συγκεντρωθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ως ένδειξη αλληλεγγύης

Να επιστρέψουν στην εργασία τους ή να τους καταβάλλεται ένα εισόδημα μέχρι να κριθεί η αγωγή τους από το δικαστήριο ζητούν οι 15 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη κατά των αναστολών συμβάσεων εργασίας.

Η απόφαση της προσωρινής διαταγής που συζητάται σήμερα στο δικαστήριο αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας, ενώ η συζήτηση για την οριστική διαταγή θα γίνει τον επόμενο μήνα.



Υγειονομικοί που εργάζονται σε όλα τα νοσοκομεία της πόλης έχουν συγκεντρωθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ως ένδειξη αλληλεγγύης στους συναδέλφους τους, καταδικάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή σύμβασης εργασίας των υγειονομικών που δεν εμβολιάζονται.



«35 ημέρες απλήρωτοι»

Για σοβαρό θέμα επιβίωσης κάνει η αναφορά η Βάσω Βαφειάδου, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και γενικός σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως σημειώνει η κ. Βαφειάδου οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και 35 ημέρες και ζητούν είτε να επιστρέψουν με κάποιο τρόπο στα καθήκοντά τους μέχρι να εκδικαστεί η αγωγή είτε να λάβουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που, όπως λέει, είναι συνταγματικό δικαίωμα όλων των πολιτών.

«Μας έχουν πετάξει στο καναβάτσο χωρίς λεφτά, χωρίς μισθό και χωρίς καν να μπορούμε να δουλέψουμε κάπου αλλού. Ελπίζουμε κάποια στιγμή αυτή η άθλια συμπεριφορά της κυβέρνησης στους υγειονομικούς να σταματήσει», σημειώνει.