Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ικανοποίηση αστυνομικών για άρση ασυλίας βουλευτή του ΜέΡΑ25

Η άρση ασυλίας ήρθε μετά από μήνυση των αστυνομικών στη βουλευτή που τους αποκάλεσε «μπαχαλάκηδες» σε ομιλία της στη Βουλή.

Την ικανοποίηση τους εκφράζουν τα μέλη της Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛΑΣ στην Κεντρική Μακεδονία για την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής να αρθεί η ασυλία της βουλευτή του ΜέΡΑ25 Αγγελικής Αδαμοπούλου μετά από μήνυση τους για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο λόγος της μήνυσης ήταν ότι η βουλευτής τον περασμένο Ιούλιο κατά τη συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων για την ψήφιση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με τις «Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις», μιλώντας εκ μέρους του κόμματος της, από το βήμα της Βουλής, υποστήριξε ότι στην Ελληνική Αστυνομία υπάρχουν αστυνομικά όργανα, που φορούν κουκούλες και ρίχνουν βόμβες μολότοφ προκειμένου να διαλύσουν τις διαδηλώσεις.

Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: «Όσο για τους γνωστούς μπαχαλάκηδες στους οποίους αναφέρθηκαν πολλοί συνάδελφοι, που μπαχαλάκιας ουσιαστικά είναι αυτός που φέρνει ανακατωσούρα, δεν είναι αυτός που διαδηλώνει, είναι ουσιαστικά αυτός που θέλει να προβοκάρει, θέλει να διαλύσει τη διαδήλωση, είναι γνωστοί αυτοί οι μπαχαλάκηδες. Είναι γνωστοί και στην Ελληνική Αστυνομία, συχνά είναι τα ίδια τα αστυνομικά όργανα, τα οποία ως κουκουλοφόροι θα ρίξουν μια μολότοφ για να διαλύσουν τη διαδήλωση».

«Η Ένωσή μας χαιρετίζει την εν λόγω απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της Βουλής των Ελλήνων. Εκπροσωπώντας τους Αξιωματικούς και Ανθυπαστυνόμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,  αισθανόμαστε δικαίωση, θεωρώντας ότι πράξαμε ορθά το καθήκον μας, τόσο ως προς τα μέλη μας, όσο και ως προς τον  κάθε ένα ξεχωριστά Έλληνα αστυνομικό ο οποίος, με ζήλο και αυταπάρνηση, υπό αντίξοες συνθήκες, μάχεται καθημερινά στο πεζοδρόμιο για την καταπολέμηση του εγκλήματος, στον ακριτικό Έβρο και στα νησιά μας για την ασφάλεια της χώρας μας και των συνόρων μας και εδώ και αρκετό καιρό στην πρώτη γραμμή της προάσπισης της δημόσιας υγείας η οποία κλονίζεται από την πανδημία που ζούμε»,  αναφέρει η Ένωση και ξεκαθαρίζει ότι τυχόν οικονομική αποζημίωση κατά την εκδίκαση της σχετικής αγωγής, θα διατεθεί εξ΄ ολοκλήρου υπέρ των οικογενειών των πεσόντων Αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος.