Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ικανοποίηση εμπόρων για την απομάκρυνση των λαμαρινών από την Πλ. Ελευθερίας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συμφωνεί με τη δημιουργία υπαίθριου πάρκινγκ στην Πλατεία Ελευθερίας έως την οριστική αξιοποίησή της.

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την απομάκρυνση των λαμαρινών από την πλατεία Ελευθερίας και τη διάθεση του συγκεκριμένου χώρου στους δημότες της Θεσσαλονίκης εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε σχετικά Θεσσαλονίκη: Υπαίθριο πάρκινγκ ξανά η Πλατεία Ελευθερίας - Ξεκίνησαν οι εργασίες

Παράλληλα, ο ΕΣΘ συμφωνεί με το σχέδιο του δήμου για τη δημιουργία προσωρινού υπαίθριου πάρκινγκ στο συγκεκριμένο σημείο έως ότου ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για την οριστική αξιοποίησή του.

Όπως σημειώνει ο Σύλλογος, το πρόβλημα της εύρεσης πάρκινγκ στην καρδιά της αγοράς, έχει επιδεινωθεί ιδιαίτερα τη δύσκολη αυτή εποχή της πανδημίας που οι πολίτες αποφεύγουν τη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς λόγω του συνωστισμού, με αποτέλεσμα να στρέφονται στα ΙΧ αυτοκίνητα προκειμένου να αισθάνονται πιο ασφαλείς.

Ο  Εμπορικός Σύλλογος σημειώνει πως η μετατροπή της πλατείας Ελευθερίας σε πάρκινγκ για το χρονικό διάστημα που απαιτείται έως ότου ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του εν λόγω χώρου θα δώσει μια λύση έστω και προσωρινή, η οποία θα ανακουφίσει μεγάλο όγκο πληθυσμού από το σημαντικό πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης.