Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εικόνες από την τεράστια τρύπα που «κατάπιε» λεωφορείο - Τι λέει ο οδηγός

Τι λέει ο οδηγός του οχήματος στη Voria.gr - Με γερανό η απομάκρυνσή του - Το συμβάν αποδίδεται στη φυσική διάβρωση του δρόμου από την κακοκαιρία

«Μόλις είχα περάσει το φανάρι με χαμηλή ταχύτητα. Άκουσα έναν θόρυβο και μετά πέσαμε». Με αυτά τα λόγια περιγράφει στη Voria.gr ο οδηγός το σοκαριστικό περιστατικό του λεωφορείου που βυθίστηκε στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Καλαμαριά εξαιτίας της κακοκαιρίας Μπάλλος.

Ο ίδιος ανέφερε ότι από το σημείο θα παραλάμβανε εργαζόμενους και εξέφρασε την ανακούφισή του που δεν υπήρξε τραυματισμός.

Το λεωφορείο παραμένει στο οδόστρωμα, ενώ στην περιοχή υπάρχει δύναμη της Τροχαίας, προκειμένου να διευθετήσει την κυκλοφορία και αναμένεται γερανός για να απομακρύνει το λεωφορείο και να αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου.



Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 6 το πρωί όταν την ώρα που το λεωφορείο μετέφερε εργαζόμενους, προκειμένου να τους πάει στη δουλειά τους.

Στη φυσική διάβρωση του δρόμου από την κακοκαιρία απέδωσε το συμβάν ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο οποίος έσπευσε στο σημείο. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι άμεσα ειδοποιήθηκε η Τροχαία, ο ΟΑΣΘ και η ΕΥΑΘ και διευκρίνισε ότι το διάστημα αυτό δεν εκτελείται κάποιο έργο στο δρόμο. "Είναι ένα περιστατικό που έρχεται να κουμπώσει στο παλιό δίκτυο της πόλης. Παλιό το δίκτυο των ομβρίων, παλιό το δίκτυο και της αποχέτευσης", είπε και πρόσθεσε: "Είναι ένα φυσικό φαινόμενο που υπέσκαφε, 'ξέπλενε' το χώμα κάτω από το οδόστρωμα, μέχρι που έγινε μία σπηλιά και το οδόστρωμα υποχώρησε".



Ο δήμαρχος σημείωσε πως μέχρι αύριο θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης και κάλεσε τον κόσμο να αποφύγει τη διέλευση από τον δρόμο, προκειμένου να μην υπάρχει περαιτέρω κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Διακοπή κυκλοφορίας σε μεγάλο τμήμα της Αντιστάσεως

Λόγω της καθίζησης του οδοστρώματος, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αποφάσισε τη διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο τμήμα της οδού Εθν. Αντιστάσεως (Καλαμαριά), από τη συμβολή της με την Περιφερειακή οδό έως τη συμβολή της με την οδό Αιγαίου.

Δείτε φωτογραφίες: