Skip to main content

Οικονόμου από Θεσσαλονίκη: Οι ελληνικές αρχές δεν χρησιμοποιούν κακόβουλα λογισμικά

Τι απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το θέμα της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη

Στην συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζερβά και τη συζήτηση που είχαν όσον αφορά έργα υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών που σήμερα πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα παραγωγική την συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο ενώ τόνισε ότι συζήτησαν τις κοινές πρωτοβουλίες προκειμένου να ξεπεραστούν μείζονα προβλήματα όπως στο έργο του Μουσείου Ολοκαυτώματος.

Στο θέμα της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη τόνισε για ακόμα μία φορά ότι «οι ελληνικές αρχές δεν έχουν προμηθευτεί και δεν χρησιμοποιούν αυτά τα κακόβουλα λογισμικά» και αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Βουλής ζητώντας του να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να συνδράμει στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Η Επιτροπή θα συγκληθεί σήμερα» είπε ο κ. Οικονόμου. Παράλληλα, αναφερόμενος στην τεχνολογία και στο ενδεχόμενο παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων μέσω κακόβουλων λογισμικών έκανε αναφορά σε περιπτώσεις παρακολουθήσεων πολιτικών σε όλη την Ευρώπη.

«Η διάσταση του προβλήματος είναι παγκόσμια, πανευρωπαϊκή και οφείλουμε να βρούμε απαντήσεις που θα αυξήσουν τα επίπεδα ασφάλειας» είπε χαρακτηριστικά ενώ άφησε αιχμές σε όσους όπως είπε «εργαλειοποιούν» έναντι της κυβέρνησης ένα παγκόσμια πρόβλημα.

Για τις πυρκαγιές είπε ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε κατά μέσο όρο 50 πυρκαγιές την ημέρα και τόνισε ότι η κυβέρνηση εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στους Πυροσβέστες που δίνουν μάχη καθημερινά στα μέτωπα της πυρκαγιάς. Τόνιζε ότι φέτος η χώρα διαθέτει περισσότερα πτητικά μέσα πυρόσβεσης ενώ διέθεσε το ποσό των 72 εκατ. Ευρώ για τον καθαρισμό των δασών και τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις κινήσεις της κυβέρνησης όσον αφορά τις επιδοτήσεις των νοικοκυριών σε θέματα ενέργειας είπε ότι τον Αύγουστο το ποσό θα φτάσει στο 1 δις ευρώ και αναφέρθηκε στα νέα μέτρα με την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής στην απορρόφηση κατά 90% των αυξήσεων αλλά και στο πλαφόν στα πάγια τέλη που μετά την χτεσινή νομοθετική διάταξη του αρμόδιου υπουργού Κ. Σκρεκα ορίστηκε στα 5 ευρώ.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στις ψηφιακές μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί διαρκώς η κυβέρνηση όπως η ψηφιακή ταυτότητα και η ψηφιακή άδεια οδήγησης επισημαίνοντας ότι είναι «ισάξιες με το χαρτί εντός της ελληνικής επικράτειας».

Επιπλέον, ανέφερε ότι για πρώτη φορά μετά από 59 χρόνια ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών στα τέλη Ιουλίου ενώ έως τώρα ανακοινώνονταν ένα μήνα μετά και ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία τους επιτυχόντες.

Όσον αφορά τις τουρκικές προκλήσεις είπε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τις κινήσεις της τουρκικής πλευράς «τις οποίες αντιμετωπίζουμε τεκμηριωμένα και αποτελεσματικά στο διπλωματικό επίπεδο».


Ερωτώμενος για τον ΟΑΣΘ και το ζήτημα των συμβάσεων που θέτουν οι εργαζόμενοι τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι «πάντοτε δεκτική για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας».