Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Είκοσι αποχιονιστικά στους δρόμους και σε ετοιμότητα

Επιχειρούν στο ορεινό δίκτυο του δήμου Λαγκαδά και Βόλβης καθώς και στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Κιλκίς και Θεσσαλονίκης-Καβάλας

Ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση του οδικού δικτύου της Θεσσαλονίκης λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή από τα ξημερώματα, εξέδωσε η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι επιχειρήσεις αποχιονισμού στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης (Μ.Ε.Θ.). Όλος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας και οι Τεχνικές Υπηρεσίες βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία επί 24ωρου βάσεως. Ο στόχος μας είναι να παραμείνουν ανοιχτές οι εθνικές οδοί, η περιφερειακή οδός, οι δρόμοι που οδηγούν σε νοσοκομεία και στο αεροδρόμιο, και στη συνέχεια οι επαρχιακές οδοί», αναφέρεται και προστίθεται:

«Για τον σκοπό αυτό μέχρι στιγμής είκοσι μηχανήματα αποχιονισμού επιχειρούν είτε παραμένουν σε ετοιμότητα στις περιοχές που επλήγησαν από τη νέα επέλαση του χιονιά. Συγκεκριμένα, τα μηχανήματα επιχειρούν στο ορεινό δίκτυο, αρμοδιότητας Μ.Ε.Θ, του δήμου Λαγκαδά και Βόλβης καθώς και στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Κιλκίς και Θεσσαλονίκης-Καβάλας».

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την κα. Πατουλίδου, 1000 περίπου τόνοι αλατιού χρησιμοποιούνται σε δρόμους του ορεινού όγκου της Μ.Ε.Θ. καθώς και σε πεδινές περιοχές κυρίως στο οδικό δίκτυο του Δήμο Χαλκηδόνος αρμοδιότητας της Μ.Ε.Θ.

Η αντιπεριφερειάρχης καλεί τους οδηγούς να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, να έχουν πάντα αλυσίδες μαζί τους και σε περίπτωση που κινηθούν σε ορεινά τμήματα να έχουν φορτισμένα τα κινητά τους και γεμάτο το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου, διότι η κακοκαιρία είναι σε εξέλιξη και πιθανώς τα φαινόμενα, λόγω και της περαιτέρω πτώσης της θερμοκρασίας σήμερα, να ενταθούν.