Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στο σφυρί ο τελευταίος όροφος νεοκλασικού στην Τσιμισκή - Η τιμή εκκίνησης

Το νεοκλασικό κτήριο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τσιμισκή 2 και Κατούνη - Ποια η τιμή εκκίνησης, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου ο πλειστηριασμός.

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου θα χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί για τον τέταρτο όροφο του εμβληματικού νεοκλασικού κτηρίου στη συμβολή των οδών Τσιμισκή 2 και Κατούνη με τιμή πρώτης προσφοράς τα 605.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως καταληκτική ημερομηνία εγγραφής στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό είναι η Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου και ώρα 14:00.

Υπενθυμίζεται πως το υπόλοιπο κτήριο πέρασε πέρυσι στα τέλη του χρόνου, όπως είχε γράψει η Voria.gr, στα χέρια Θεσσαλονικιού επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο χώρο της διαχείρισης αποβλήτων, ωστόσο ο τέταρτος όροφος του κτηρίου δεν πωλήθηκε. Αξίζει να σημειωθεί πως ο εν λόγω όροφος, που αναζητά το νέο του ιδιοκτήτη μέσω ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, είναι συνολικής μεικτής επιφάνειας 319,95 τ.μ. και καθαρής επιφάνειας 232,42 τ.μ. Το κτήριο - φιλέτο, στο οποίο στεγάζεται είναι κατασκευής της δεκαετίας του 1920, ανακατασκευάστηκε πλήρως το 1955 και ανακαινίστηκε στο εσωτερικό του το 2009. Ο χώρος γραφείων αποτελείται από προθάλαμο, χώρους υγιεινής και επιμέρους γραφεία, ενώ βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η περιοχή στην οποία βρίσκεται το νεοκλασικό κτήριο έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κύριους ψυχαγωγικούς και τουριστικούς προορισμούς της Θεσσαλονίκης, με έντονη παρουσία καφέ, μπαρ, εστιατορίων και ξενοδοχείων.

Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ οφειλέτης η Συλλεκτικά Ακίνητα ΑΕ.

Την προώθηση του ακινήτου πραγματοποίησε η Άτρια Υπηρεσίες Ακινήτων ΑΕ, που ανήκει στο παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών της CBRE.