Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Διά-Δρασις» που διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης ως επικεφαλής εταίρος

Ημερίδα με θέμα «Καλές Πρακτικές Ένταξης μέσω της Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη. Η εμπειρία της Δια-Δρασις», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 στις 17.00μ.μ., στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, διοργανώνει η Αναπτυξιακή της Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Διά-Δρασις» που διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή ως επικεφαλής εταίρος σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης, τη Χ.Α.Ν.Θ. και το SolidarityNow, με την υποστήριξη του Open Society Foundations (FOSI).

Στην ημερίδα θα συζητηθεί η εμπειρία της «Δια-Δρασις» μέσα από τα μάτια των δασκάλων, των ανθρώπων, φορέων και οργανώσεων που συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα που υλοποιείται για πρώτη φορά, σε μια -όχι τυχαία- ελληνική πόλη, τη Θεσσαλονίκη, η οποία χαρακτηρίζεται για την πολυπολιτισμική της ταυτότητα. «Υπάρχουν άραγε καλές πρακτικές εκπαίδευσης; Κι όμως ναι, ειδικά όταν η εκπαίδευση προάγει την κατανόηση και αποδοχή του «άλλου», όχι ως διαφορετικό, αλλά ως ίσο και ισόνομο», αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση.

«Ο ρόλος της ΜΑΘ ΑΑΕ/ΟΤΑ στο πρόγραμμα ΔΙΑ-δρασις είναι ότι έχει την ευθύνη του σχεδιασμού, της παρακολούθησης, της διάχυσης των αποτελεσμάτων των δράσεων, καθώς και της εποπτείας αυτών. Είναι υπεύθυνη για την επικοινωνιακή στρατηγική και προβολή του Έργου. Η ΜΑΘ ΑΑΕ/ΟΤΑ είναι σε συνεχή επικοινωνία με το FOSI όσον αφορά στην πρόοδο υλοποίησης του Έργου και τα ποσοστά απορρόφησης του προβλεπόμενου προϋπολογισμού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας, ΕΔΩ.

Λίγα λόγια για τη «ΔΙΑ-Δρασις»

Η Χ.Α.Ν.Θ. έχει αναλάβει τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση του πρωινού και απογευματινού κύκλου του προγράμματος «ΔΙΑ-δρασις: Παιδικό Κέντρο για την Ανάπτυξη Κοινωνικών Δεξιοτήτων». Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του πρωινού κύκλου επιδιώκει την ανάπτυξη συναισθηματικών, γνωστικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, καθώς και την ανάπτυξη γλωσσικών δεξιοτήτων τόσο στην πρώτη γλώσσα των παιδιών όσο και στην ελληνική για προσφυγόπουλα 2-4 ετών. Στον απογευματινό κύκλο λειτουργίας, ο οποίος είναι ανοιχτός σε οικογένειες προσφύγων και τοπικής κοινωνίας, το πρόγραμμα διαπολιτισμικών δράσεων προσφέρει οργανωμένα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά 2-6 ετών και ποικίλες εκδηλώσεις για παιδιά και γονείς μαζί.

Το δεύτερο σκέλος της δράσης πραγματοποιείται από το SolidarityNow, στο Διαπολιτισμικό Σχολείο Ανατολικής Θεσσαλονίκης, και απευθύνεται σε παιδιά και νέους ηλικίας 12 έως 18 ετών. Η ενισχυτική διδασκαλία των μεγαλύτερων προσφυγόπουλων υποστηρίζεται από το SolidarityNow και περιλαμβάνει μαθήματα ελληνικής γλώσσας και μαθηματικών. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή δύο δασκάλων, καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου, κατά τις απογευματινές ώρες (από τις 15:30 έως και τις 19:00).

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ